Σε λειτουργία τέθηκε από το μεσημέρι σήμερα, μέσω του vouchers.gov.gr και σταδιακά μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού – σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων- για την άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των πολιτών καθώς  “Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 60.000” όπως ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ 100.3, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μόνον όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2, 3.

Τονίζεται πως η πλατφόρμα θα δέχεται τις αιτήσεις σταδιακά ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου. Ακολουθούν αύριο όσοι έχουν ΑΦΜ με λήγοντα τα ψηφία, 4, 5 και 6, ενώ την Δευτέρα η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για όλους ανεξαρτήτως του λήγοντα αριθμού στο ΑΦΜ τους.

Το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»  αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες.

Μέσα σε μία ωρα λειτουργίας οι αιτήσεις έφτασαν τις 8.000 ενώ λίγο μετά τις 18:00 έχουν “σπάσει το φράγμα των 50.000”.

Η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι τα χρήματα στους επιχειρηματίες θα δοθούν αμέσως, ενώ υπό σκέψη είναι η επέκταση του προγράμματος.

Αναφερόμενη στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές των επιχειρηματιών από το προηγούμενο πρόγραμμα, τόνισε ότι την Πέμπτη δόθηκαν άλλα 3 εκαστομμύρια ενώ απομένουν τα τελευταία 3 εκατομμύρια από το σύνολο των 20 εκατομμυρίων.

Εξήγησε ότι τα προγράμματα αυτά πληρώνονται απολογιστικά, γίνεται εκκαθάριση όλων των δικαιολογητικών και ανάλογα με το πως έρχονται τα χρήματα, διατίθενται αμέσως.

Αθρόα ήταν από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή των ενδιαφερόντων στο πρόγραμμα αφού ενδεικτικά μέσα σε μία ώρα λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 8.000 αιτήσεις (12:00-13:00) 

Μέχρι τις 15:00 οι…