Δήμαρχος Μεσολογγίου: «Ο Δήμος μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απαλλαχθεί οριστικά και αμετάκλητα από έναν προβληματικό ΧΥΤΑ».

Υπογράφτηκε από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα η σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με το ποσό 600.000,00€, για τα έργα αποκατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, ημέρα δικαίωσης ενός αγώνα που κράτησε πολλούς μήνες.

«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη διότι με την Κυβερνητική δέσμευση που γίνεται πράξη ο Δήμος μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απαλλαχθεί οριστικά και αμετάκλητα από έναν προβληματικό ΧΥΤΑ. Επιπροσθέτως και σε συνάρτηση με τον ευρύτερο σχεδιασμό μας και την ανακύκλωση, ο Δήμος μας πλέον εκσυγχρονίζεται και θα αποκτήσει για πρώτη φορά μια σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, με την ίδια επιτυχία, χωρίς την πολύτιμη αρωγή του Αν. Υπουργού, Στέλιου Πέτσα αλλά και τη συνδρομή των τοπικών μας Βουλευτών, Κώστα Καραγκούνη και Μάριου Σαλμά.»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μεσολόγγι