Την απίστευτη ιστορία για τη χαμένη της αδερφή αφηγείται η Cassidy Nurse από το Κέιπ Τάουν, η οποία στο λύκειο ανακάλυψε ότι η κολλητή της φίλη ήταν σην πραγματικότητα η βιολογική της αδερφή.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί η Cassidy, την αδερφή της την είχαν απαγάγει από το μαιευτήριο όταν ήταν μόλις τριών ημερών και έκτοτε αγνοούταν. Χρόνια αργότερα όταν ήταν στο λύκειο, άρχισε να κάνει παρέα με μία κοπέλα η οποία της έμοιαζε πολύ. Μετά από έναν χρόνο, όλα άλλαξαν, καθώς έγινε η μεγάλη αποκάλυψη.

Η γυναίκα που την μεγάλωσε, σαν μητέρα της, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για την απαγωγή της Zephany Nurse ως μωρό και τη μετονομασία της σε Miché.

Η Λαβόν Σόλομον υποστήριξε ότι δεν είχε απαγάγει το βρέφος, αλλά μια γυναίκα που λεγόταν Σύλβια είχε κανονίσει να της φέρει ένα μωρό επί πληρωμή. Μετά την αποβολή, ήθελε απεγνωσμένα ένα δικό της παιδί και η ανταλλαγή έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό Wynberg.

H ιστορία αυτή έγινε και ντοκιμαντέρ.

Η ιστορία μέσα από τα λόγια της Cassidy Nurse:

Η πρώτη μου ανάμνηση από τον Zephany είναι από όταν ήμουν περίπου τεσσάρων ή πέντε ετών. Οι γονείς μου μου είπαν ότι είχα μια αδελφή που αγνοούνταν. Ήταν ζωντανή μόλις τρεις ημέρες όταν απήχθη από το νοσοκομείο Groote Schuur στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής το 1997.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας οι γονείς μου μιλούσαν συνεχώς για την αδελφή μου. Αναρωτιόντουσαν τι έκανε. Αν ήταν ασφαλής και αν την αγαπούσαν αυτοί που την είχαν απαγάγει. Είχα δει ιστορίες στις ειδήσεις για εξαφανισμένα παιδιά που δεν επέστρεφαν ποτέ στο σπίτι. Έτσι, όταν ήμουν μικρότερη, πάντα πίστευα ότι της είχε συμβεί το χειρότερο.

Ειλικρινά, η παιδική μου ηλικία δεν ήταν εύκολη. Πράγματα απλά για ένα μικρό παιδί, όπως το να παίζεις με τους φίλους σου ή να πας να παίξεις με τους γείτονές σου, εγώ δεν μπορούσα να το κάνω. Δεν μπορούσα να μείνω έξω μόνη μου για περισσότερο από δέκα λεπτά χωρίς να έρθουν οι γονείς μου να με αναζητήσουν.

Κάθε χρόνο κάναμε πάρτι γενεθλίων για τη Zephany, αλλά μόλις πήγα στο λύκειο άρχισα να τη σκέφτομαι σωστά. Τη σκεφτόμουν κάθε μέρα. Δεν ξέρω τι άλλαξε, απλά είχα αυτό το συναίσθημα στην καρδιά μου ότι ίσως ήταν κάπου εδώ κοντά.

Η πρώτη φορά που άκουσα για την Miché Solomon ήταν…