Η αστρολογία μπορεί να φανερώσει πολλά για χαρακτήρες και συμπεριφορές. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο το ζώδιο και τον ωροσκόπο τους.

Δεν ενημερώνονται για τα υπόλοιπα στοιχεία του γενέθλιου χάρτη τους. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για σένα, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να μάθεις για την αξία των οίκων στην αστρολογία.

Τι είναι οι οίκοι στην αστρολογία και τι σημαίνουν;

Τα ζώδια βασίζονται στην ώρα γέννησής μας— όπως και οι οίκοι. Όταν γεννηθήκαμε, οι πλανήτες ήταν σε συγκεκριμένα ζώδια και οίκους. Όταν οι πλανήτες επισκέπτονται έναν οίκο, φωτίζουν αυτό το μέρος του γενέθλιου χάρτη. Αυτό ενεργοποιεί τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο οίκο.

Bάλε την ημερομηνία γέννησης, την ώρα και την τοποθεσία γέννησης. Στη συνέχεια θα ανακαλύψεις τους οίκους, τα οποία αποτελούνται από έναν τροχό 360 μοιρών. Αυτός ο τροχός χωρίζεται σε δώδεκα ίσα τμήματα, όπου το καθένα αντιπροσωπεύει έναν διαφορετικό οίκο.

Θυμήσου ότι οι οίκοι εναλλάσσονται κάθε είκοσι τέσσερις ώρες. Κάθε οίκος αντιπροσωπεύει δύο ώρες κίνησης του ήλιου κάθε μέρα. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεσαι την ακριβή ώρα γέννησής για να δημιουργήσεις έναν γενέθλιο χάρτη με ακρίβεια.

Πριν δεις τους οίκους στον γενέθλιο χάρτη, πρέπει να βρεις τον ωροσκόπο σου που αποκαλύπτει τον κυρίαρχο πλανήτη του χάρτη σου.

Λάβε υπόψη σου ότι οι γενέθλιοι χάρτες διαβάζονται αριστερόστροφα. Η οριζόντια γραμμή του ωροσκόπου οριοθετεί τον Πρώτο Οίκο. Ο δωδέκατος οίκος συνορεύει με τον Ωροσκόπο στα βόρεια.

Όταν διαβάζεις τον γενέθλιο χάρτη σου, μπορεί να παρατηρήσεις πλανήτες σε κάθε οίκο. Αν δεν υπάρχει πλανήτης σε ένα συγκεκριμένο οίκο, δεν είναι κακό. Είναι φυσικό γιατί τα ουράνια σώματα τείνουν να παραμένουν κοντά μεταξύ τους.

Θυμήσου, κάθε πλανήτης έχει διαφορετική λειτουργία. Για την ερμηνεία τους θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το ζώδιο και τον οίκο. Η εξίσωση θα πρέπει να μοιάζει με: Πλανήτης + Ζώδιο + Οίκος.

Οι πλανήτες και οι ερμηνείες τους

Ο Ερμής είναι ένας αγγελιοφόρος. Αντιπροσωπεύει το μυαλό, τη διάνοια, τη γλώσσα και την επικοινωνία.

Η Αφροδίτη είναι προξενήτρα. Αντιπροσωπεύει την έλξη, την αγάπη, τις σχέσεις και την τέχνη.

Ο Άρης είναι πολεμιστής. Συμβολίζει την…