Το Εδιμβούργο στέφθηκε η καλύτερη πόλη του κόσμου για το 2022, σύμφωνα με τον World’s Best Cities Index του Time Out για το 2022, ο οποίος καταρτίζεται με βάση τις απαντήσεις 20.000 κατοίκων πόλεων από όλο τον κόσμο.

Στόχος του δείκτη είναι να «δείξει στον κόσμο τα μέρη για τα οποία οι ντόπιοι λένε τα καλύτερα» και να υπογραμμίσει «τα πράγματα που κάνουν μια πόλη ένα σπουδαίο μέρος να επισκεφθείς αλλά και να ζεις».

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, το Εδιμβούργο είναι «η πιο όμορφη πόλη του κόσμου» (σύμφωνα με το 95% των κατοίκων  του) και πρώτη ανάμεσα στις πόλεις που μπορείς να περπατήσεις (σύμφωνα με το 93% των απαντήσεων). Όπως σημειώνει το Time Out, είναι ιδανική για ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν ιστορικά αξιοθέατα, την αρχιτεκτονική και όμορφα σημεία με τα πόδια. Επιπλέον, τα εστιατόρια και τα μπαρ της σκωτσέζικης πόλης διαρκώς εξελίσσονται.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε το Σικάγο, καθώς αναδείχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη πόλη του κόσμου με βάση τα εστιατόρια και τα μπαρ της. Το 95% των ερωτηθέντων απάντησε ότι υπάρχει πάντα κάτι να κάνεις στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού στο Σικάγο.

Το Μεντεγίν της Κολομβίας μπορεί να ήταν γνωστό κάποτε ως η ιδιαίτερη πατρίδα του «Βασιλιά της Κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ, όμως σήμερα είναι η τρίτη καλύτερη πόλη του κόσμου. Σύμφωνα με το Time Out, είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθούν όσοι θέλουν να περάσουν καλά. Το Μεντεγίν σκοράρει πολύ καλά στα εστιατόρια και τα μπαρ (97%), στη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση (90%) και στο αίσθημα της κοινότητας (94%).

Μία ακόμα σκωτσέζικη πόλη, η Γλασκόβη, βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η Γλασκόβη περιγράφεται ως η πιο φιλική πόλη στον κόσμο, με το 78% των ντόπιων να συμφωνούν. Είναι επίσης η δεύτερη πιο προσιτή πόλη, από οικονομικής πλευράς, με το 87% να λέει ότι δεν ήταν πολύ ακριβή.

Το top5 συμπληρώνει το Άμστερνταμ, που σύμφωνα με την έρευνα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο με βάση την ευκολία του να εκφράσεις ποιος είσαι αλλά και η δεύτερη πιο προοδευτική πόλη του πλανήτη.

Η Αθήνα

Η Αθήνα βρίσκεται στην 35η θέση, καθώς όπως γράφει το Time Out, «πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να βρείτε ζωντανά μπαρ σε ταράτσες με θέα σε ναούς που χτίστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς και εκθαμβωτικές παραλίες μόλις 20 λεπτά…