Για τις καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι έγινε προσπάθεια για παρακολούθηση της κινητής του συσκευής από κακόβουλο λογιστικό.

Την παραδοχή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι «τα τηλέφωνα τα παρακολουθούν πολλοί για διάφορους λόγους» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγω για μια «χώρα ξέφραγο αμπέλι».

Η συζήτηση έγινε με πρόσχημα τις καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι έγινε προσπάθεια για παρακολούθηση της κινητής του συσκευής από κακόβουλο λογιστικό.

  • Διαβάστε επίσης: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση Ανδρουλάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ – «Ναι» από τα κόμματα

«Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται από Έλληνες, Τούρκους, Ρώσους και λοιπούς.

»Αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός συμφωνούν μαζί του ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι», αναφέρει», σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Από την αγωνία του να υποβαθμίσει το θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ παραγνωρίζει ότι ελέγχθηκαν τα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από διακοσίων ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών. Μόνο η περίπτωση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σημείωνει ότι θα επιμείνει να υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.

Οι δηλώσεις του Μπάρμπη Παπαδημητρίου

Στον απόηχο της καταγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου και ενώ η σχετική συζήτηση βρίσκεται στο ζενίθ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τόνισε με τον εμφατικό τρόπο ότι παρακολουθήσεις γίνονται, βάζοντας στο κάδρο τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

«Πρέπει να το ξέρουν όλοι – και το ξέρουν – είναι πολλοί που κάνουν παρακολουθήσεις. Οι Αμερικάνοι είμαι βέβαιος ότι κάνουν, οι Τούρκοι…Και στην Ελλάδα και παντού. Τα κρατικά όργανα δίνουν μάχη να προστατευτούν τα τηλέφωνα όλων κι από τις εταιρείες, οι οποίες έχουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς για το τι πρέπει να κάνουν και ελέγχονται γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Η προστασία των πολιτών και…