Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό ανέφερε ο Γεραπετρίτης – Ο Καστανίδης μπέρδεψε το Ράμμο της ΑΔΑΕ με τον Κοντολέων της ΕΥΠ

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών και όχι του διοικητή της ΕΥΠ, του προέδρου της ΑΔΑΕ αλλά και των κ.κ. Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη ξεκίνησε -κεκλεισμένων των θυρών- η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία διήρκησε πάνω από 3 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έναρξη της συνεδρίασης ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα, να απενεργοποιήσουν οι βουλευτές τα κινητά τους τηλέφωνα, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα «έκλεισαν» μόνον όσοι το επιθυμούσαν.

  • Διαβάστε επίσης: Οικονόμου – Καμία υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλο λογισμικό

Αν και είθισται η συζήτηση να «ανοίγει» με τις τοποθετήσεις των «προσκεκλημένων», η σημερινή ξεκίνησε με τις παρεμβάσεις των βουλευτών ώστε να δώσουν στο τέλος απαντήσεις οι κ.κ. Κοντολέων από την ΕΥΠ, Ράμμος από την ΑΔΑΕ και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Γεραπετρίτης: Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό

Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και δεν υπάρχει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τέτοια σύμβαση, φέρεται να ξεκαθάρισε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου συζητήθηκε η καταγγελία για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην Επιτροπή, για την οποία ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να συνεδριάσει άμεσα για να διερευνηθεί η καταγγελία Ανδρουλάκη, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να τόνισε πως η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις, ενώ δεν γίνεται γνωστοποίηση σε περιπτώσεις που υπάρχει νόμιμη επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφαλείας όπως συμβαίνει σε όλες της χώρες σε όλο τον κόσμο και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις υβριδικού πολέμου ή σε…