Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Περισσότερες από 16 ώρες διήρκεσε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Αποσύρθηκε κεφάλαιο

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, και αφού είχε προηγηθεί η απόσυρση, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του κεφαλαίου που αφορούσε στις επιτρεπόμενες χρήσης γης στις προστατευόμενες περιοχές.

Δείτε ακόμα – Power Pass: Επεκτείνεται και για τον Ιούνιο σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Προηγήθηκε εξάλλου μια σειρά «νομοτεχνικών βελτιώσεων», μεταξύ των οποίων και η επιβολή πλαφόν στο μηνιαίο πάγιο των λογαριασμών ρεύματος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή απολαμβάνει υψηλότερων ρυθμών μεγέθυνσης της οικονομίας, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

«Αυτά δεν έγιναν τυχαία. Εγιναν επειδή υπάρχει συντονισμένο σχέδιο, υπάρχει πρόγραμμα που υλοποιείται και έχει φέρει αποτελέσματα, έχει φέρει επενδύσεις. Πλέον η Ελλάδα είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός επενδυτικών κεφαλαίων και αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, αύξηση του εισοδήματος και εν τέλει αύξηση της ποιότητας ζωής», είπε ο Κώστας Σκρέκας που υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο μόνος ο δρόμος για την ευημερία και την πρόοδο, «γιατί πρόοδος με λόγια δεν γίνεται. Η πρόοδος έρχεται με πράξεις και πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση προωθεί».

Τα «υπεράκτια αιολικά»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφερόμενος στα «υπεράκτια αιολικά», είπε ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του άπλετου αιολικού δυναμικού που διαθέτει η χώρα, «σε θαλάσσιο χώρο που δεν ενοχλεί, που δεν προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον, που δεν ενοχλεί τους κατοίκους», προάγοντας τη βιωσιμότητα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε και στο επίμαχο κεφάλαιο του νομοσχεδίου…