Για ρατσιστική επίθεση στην Ξάνθη εναντίον έφηβου «Τούρκου», όπως τον χακτηρίζει, κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, σημειώνοντας ότι οι δράστες απείλησαν πως την επόμενη φορά θα σκοτώσουν το θύμα, το οποίο ξυλοκόπησαν άγρια και μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι «τουρκική οικογένεια που ζει στην Ξάνθη δέχτηκε ρατσιστική επίθεση» (στη φωτογραφία της Γενί Σαφάκ, επάνω, δρόμος στη συνοικία όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα).

«Βρώμικε Τούρκε»

Ο Ο.Τ., ηλικίας 16 ετών, ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα 20 ατόμων. Οι επιτιθέμενοι, που άφησαν αιμόφυρτο τον τούρκο νέο, φώναζαν και έβριζαν, «Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε την επόμενη φορά». Η οικογένεια υπέβαλε μήνυση.

Δείτε ακόμα – Θράκη: Τουρκικός «δάκτυλος» στα μειονοτικά σχολεία

«Οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Τύπου της χώρας με στόχο την Τουρκία αποτυπώθηκαν στους δρόμους ως βία», σχολιάζει η εφημερίδα, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της 26ης Αυγούστου στη συνοικία Αρεν της Ξάνθης, στην περιοχή Μητρόπολη.


Το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ, με τίτλο «Ρατσιστική επίθεση στην Ξάνθη: Χτύπησαν άγρια τούρκο έφηβο»

Ο Ο.Τ., το 16χρονο παιδί είδε τον φίλο του να μαλώνει με μεγάλη παρέα 2 μέρες πριν το συμβάν. Πήγε κοντά τους και αντέδρασε: «Τι συμβαίνει; Γιατί χτυπάτε, τι θέλετε», ρώτησε.

Δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά 2 ημέρες αργότερα, οι επιτιθέμενοι έκοψαν τον δρόμο του Ο.Τ.

Αιμόφυρτος στο νοσοκομείο

Η ομάδα των 20 ατόμων που έκοψε τον δρόμο του Ο.Τ. ενώ περπατούσε, φώναξε «Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε την επόμενη φορά» και έβρισε.

Οι δράστες κλώτσησαν τον νεαρό ο οποίος έπεσε στο έδαφος με τα χτυπήματα που δέχθηκε στο σώμα του και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση για προσβολές και βρισιές.

«Είναι πολύ ευαίσθητες καταστάσεις»

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης και μέλος της Κεντρικής Διοικητικής Επιτροπής του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης Οζάν Αχμέτογλου είπε ότι «Τούρκοι και Ελληνες ζουν μαζί εδώ. Υπάρχει ένα τζαμί δίπλα στο σπίτι μας και μια εκκλησία λίγο πιο πέρα.


O Οζάν Αχμέτογλου (φωτογραφία από…