«Όσος επιπλέον δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται θα διοχετεύεται στους πολίτες» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλεγχος επιτόπιος από κλιμάκιο το οποίο συνδέεται με την χημική ανάλυση των γεγονότων για την περίπτωση που έχουμε οποιοδήποτε συμβάν διαρροών. Θα έχουμε νεότερα εντός της ημέρας και θα ενημερωθούν οι πολίτες. Είναι προφανές ότι θα εξαντληθεί, και ήδη συμβαίνει, κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να περιχαρακωθεί το όποιο γεγονός. Ακόμη δεν έχουμε ενημέρωση παρά μόνο από τη σερβική πλευρά. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα εντός της ημέρας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά σε ερώτηση για το αεροπορικό δυστύχημα στην Καβάλα.

Το power pass

Αναφερόμενος στο Power pass, αφού σημείωσε ότι δυστυχώς στην πολιτική αρένα έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων και χρησιμοποιούνται με πολύ μεγάλη ευκολία λέξεις ιδιαίτερα βαριές και απαξιωτικές, πράγμα το οποίο μετατοπίζει την όποια ορθολογική συζήτηση είπε «όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αναπληρωθεί το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά. Αυτή η τοποθέτηση στηρίζεται σε συγκεκριμένα αντικειμενικά δεδομένα. Υπολογίστηκε από τους ανεξάρτητους φορείς εποπτείας και ρύθμισης ποια ήταν η επιπλέον επιβάρυνση, η οποία υπολογίστηκε περίπου στα 450 εκατομμύρια. Επί αυτής της βάσης το 60% αναπληρώνεται ήδη με την ενίσχυση, και μάλιστα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί καθώς περιλαμβάνεται και ο Ιούνιος».

  • Διαβάστε επίσης: «Τουρισμός για όλους» – Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση για το voucher των 150 ευρώ

«Οι πολίτες βλέπουν για το συγκεκριμένο επτάμηνο την αναπλήρωση του 60% της αύξησης που είχαν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λέγεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τα 600 ευρώ είναι ένα τεράστιο σφάλμα.

«Όλοι οι πολίτες θα δουν την αναπλήρωση στο 60%. Καμία χώρα δεν έχει αναπληρώσει όλες τις απώλειες που υπάρχουν εξαιτίας της αύξησης του ρεύματος. Αυτό θα ήταν εντελώς αδύνατο διότι όπως καταλαβαίνουν όλοι θα ήταν μια δημοσιονομική βόμβα. Η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ είναι η…