Μια νέα τάση αναδύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία απορρίπτει τους γρήγορους τρόπους ζωής υπέρ ενός πιο χαλαρού ρυθμού: το slow living.

Αυτή η τάση όχι μόνο προωθεί την ιδέα να απαλλαγούμε από το άγχος στην καθημερινή μας ζωής και να βρίσκουμε χαρά σε απλές απολαύσεις αλλά επεκτείνεται και στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Τι είναι το slow living;

Το slow living μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε μια πιο ήρεμη προσέγγιση στη ζωή, αντί να προσπαθούμε να είμαστε συνεχώς απασχολημένοι. Μας ενθαρρύνει επίσης να γιορτάζουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή, είτε είναι μία λιακάδα είτε ένα φλιτζάνι καλός καφέ.

Τι είναι η slow living διακόσμηση;

Σκέψου το ως τρόπο ζωής και όχι ως τάση. Δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία με τη διακόσμηση που θα κάνεις για να γίνει story στο Instagram, αλλά για έναν χώρο που λειτουργεί για σένα όσον αφορά την πρακτικότητα και την ευχαρίστηση. Θα πρέπει να στοχεύεις στη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο θα μπορείς να αποσυρθείς από τη φασαρία του έξω κόσμου, δίνοντας προτεραιότητα στη χαλάρωση και την απόλαυση. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίσεις το σπίτι σου να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου και να το σχεδιάσεις ώστε να συμπληρώνει τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σου.

1. Το μυστικό είναι ένα ήρεμο περιβάλλον 
Το σπίτι πρέπει να είναι ένα καταφύγιο από την καθημερινή ζωή – ένας χώρος όπου μπορείς να αποβάλεις την πίεση. Δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον, ενθαρρύνεις το σώμα και το μυαλό σου να χαλαρώσουν. Οι χώροι με ήσυχους συνδυασμούς χρωμάτων παρέχουν αμέσως ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Σκέψου έπιπλα με απαλά χρώματα και μαλακά υφάσματα, τους ανοιχτούς τόνους και τα γήινα χρώματα.

2. Υιοθέτησε τις αρχές του hygge
Κανείς άλλος δεν δημιουργεί θαλπωρή όπως οι Δανοί. Στην ουσία, hygge σημαίνει να δημιουργείς μια ζεστή ατμόσφαιρα και να απολαμβάνεις τα καλά πράγματα στη ζωή με όμορφους ανθρώπους. Η ζεστή λάμψη ενός κεριού είναι hygge. Να το να είσαι χαλαρός με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο βλέποντας ταινία – είναι επίσης hygge.

Για να φέρεις το Hygge στο σπίτι επίλεξε γήινες παλέτες που σε συνδέσουν με την ύπαιθρο, άναψε κεριά και αισθάνσου άνετα με κουβέρτες και μαξιλάρια. Επιβράδυνε τους ρυθμούς σου και απόλαυσε τις στιγμές.

3….