Μια «Όαση» πρασίνου 20 στρεμμάτων, πιο συμβατή με την έννοια της λέξης, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο Ελευσίνας μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έναρξη των διαδικασιών να πάρει ο Δήμος την κυριότητα της «Όασης» στο αεροδρόμιο.

Με ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας «πέρασε» η πρόταση για την εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας η «Όαση».

Η συνολική έκταση των 20 στρεμμάτων, η οποία και βρίσκεται στην περιοχή του Αεροδρομίου πρόκειται να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, δημιουργίας πάρκου αναψυχής και αθλοπαιδιών, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες.

Σημειώνεται, πως από τα 20 στρέμματα, τα 8 ανήκουν ήδη στον Δήμο Ελευσίνας, ενώ μετά και την έγκριση του Δ.Σ. προχωρούν οι διαδικασίες για την απόκτηση των υπόλοιπων 12 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για συνολικά 5 Ο.Τ. τα οποία πριν την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης και την κύρωση της πράξης εφαρμογής αποτελούσαν ενιαία ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας, ενώ σήμερα, τα δύο από αυτά ανήκουν στον Δήμο Ελευσίνας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η επικείμενη αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδίκησε και έλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης: «Η Πολεοδομική Ενότητα του Αεροδρομίου που βρίσκεται στο Ανατολικό τμήμα του Δήμου, εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης τη δεκαετία του ’90 και η πράξη εφαρμογής πραγματοποιήθηκε το 2010.

Την περίοδο 1968-1973 εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, Πόντιοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η εγκατάστασή τους, λόγω απουσίας Πολεοδομικού Σχεδίου, έγινε άναρχα, χωρίς ύπαρξη βασικών υποδομών. Ακόμη και σήμερα, η περιοχή θεωρείται από τις πιο υποβαθμισμένες και γι’ αυτόν τον λόγο, με σημαντικές παρεμβάσεις, στοχεύουμε στη συνολική και ουσιαστική της αναβάθμιση».

Τέλος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η περιοχή του Αεροδρομίου ήταν για χρόνια αφημένη, ενώ δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την αναβάθμισή της. Η πρωτοβουλία μας για την αγορά της Όασης και τη διαμόρφωσή της σε ένα μεγάλο χώρο…