Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου οξύνουν την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες επιθετικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας. Ο τουρκικός Τύπος αναρωτιέται εάν η Άγκυρα έχει σκοπό να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εις βάρος της Ελλάδας, καθώς οι άνευ προηγουμένου δηλώσεις του τούρκου προέδρου δεν περνάνε απαρατήρητες.

Η σχετική αρθρογραφία έρχεται, αφού χθες -δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα- ο Ερντογάν εξαπέλυσε τις γνωστές απειλές για επίθεση εναντίον της Ελλάδας με την φράση «ξαφνικά μπορεί να έρθουμε βράδυ». Είναι η τέταρτη φορά που λέει αυτή την φράση τις τελευταίες ημέρες.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Τι επιδιώκει ο Ερντογάν με τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Μάλιστα, το επανέλαβε χθες το βράδυ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι «η υπομονή έχει τα όριά της, ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά».

Σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή, δύο πράγματα διαφοροποιούν την κατάσταση αυτή την στιγμή, το γεγονός ότι ο Ερντογάν μιλάει για νησιά υπό κατοχή και εκφράζει απειλή επίθεσης σε βάρος της Ελλάδας.

Για την τουρκική προκλητικότητα και για τις απειλές του τούρκου προέδρου μίλησε ο ναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στο ΣΚΑΪ.
Χαρακτήρισε παρακινδυνευμένο να αποδίδονται οι κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν μόνο στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς όπως είπε η Τουρκία κινείται με μεθόδευση και στρατηγική.«Οι απειλές είναι ωμές πλέον και στις διευκρινίσεις που ζητούνται για τις δηλώσεις του (ο Ερντογάν) ξεκαθαρίζει ότι ‘’δεν παίζουμε, μιλάμε σοβαρά’’. Ένα πράγμα πρέπει να ξέρουμε κι εμείς, ότι πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Δεν μπορούμε να είμαστε άφωνοι

Σχετικά με την απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις, ο ναύαρχος εξήγησε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να είναι άφωνη, ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς η Άγκυρα ενδεχομένως και να επιθυμεί αυτή τη στιγμή από τη χώρα μας να αυξήσει εκείνη τη ένταση, με απειλές και προκλήσεις αντίστοιχες των Τούρκων.

«Δεν χρειάζεται να παίζουμε το παιχνίδι τους, ούτε να τρέχουμε και να ακολουθούμε την ατζέντα που θέτουν εκείνοι», «δεν…