Ένα επτάχρονο αγόρι έσωσε τη ζωή του συμμαθητή του που πνιγόταν, εκτελώντας τη μέθοδο Heimlich, την οποία, όπως είπε, έμαθε παρακολουθώντας τη σειρά «The Good Doctor» με τους γονείς του.

Ο David Diaz Jr., μαθητής της δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου Woodrow Wilson στο Μπιγκχάμπτον της Νέας Υόρκης, χαρακτηρίστηκε τοπικός ήρωας, αφού βοήθησε ένα άλλο αγόρι που πνιγόταν. 

Ο επτάχρονος ανέλαβε δράση όταν παρατήρησε ότι ένας από τους φίλους του, ο DeAndre, είχε σταματήσει να αναπνέει, αφού ένα κομμάτι πίτσα είχε κολλήσει στο λαιμό του κατά τη διάρκεια του γεύματος. Χωρίς δισταγμό, έτρεξε προς τον DeAndre και άρχισε να εφαρμόζει τη μέθοδο Heimlich, που χρησιμοποιείται όταν κάποιος πνίγεται. 

Πρόκειται για τον χειρισμό που σκέφτηκε ο Henry Heimlich, ένας Αμερικανός θωρακοχειρουργός που, αφού έμαθε πως εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμό από ξένο σώμα, σκέφτηκε έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσει τον αέρα που είναι παγιδευμένος στους πνεύμονες και να απομακρύνει το αντικείμενο που φράζει τον αεραγωγό του θύματος.

Ο μικρός αποκάλυψε ότι έμαθε πώς να το κάνει, αφού παρακολούθησε μερικά επεισόδια της σειράς «The Good Doctor». Αν και οι καθηγητές ήταν κοντά, ο νεαρός, που καθόταν απέναντι από τον μαθητή, δήλωσε στο «Fox News» ότι αποφάσισε να εμπλακεί, αφού παρατήρησε ότι ήταν αυτός που βρισκόταν πιο κοντά στον συμμαθητή του. 

Η Kristin Korba, δασκάλα της δευτέρας τάξης του σχολείου, εξήγησε ότι ο David Jr. της είπε ότι είχε δει γιατρούς να εκτελούν το Heimlich στη σειρά και αποφάσισε να το θυμηθεί επειδή φαινόταν κάτι σημαντικό.

Οι γρήγορες ενέργειες του David έσωσαν, τελικά, τη ζωή του μικρού αγοριού και η γενναιότητά του βραβεύτηκε από τον γερουσιαστή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Fred Akshar, ο οποίος του απένειμε βραβείο επαίνου της Γερουσίας της Νέας Υόρκης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Όσο για το τι επάγγελμα θέλει να ακολουθήσει όταν μεγαλώσει, όπως λέει ο μικρός, «μάλλον θα ήθελα να γίνω παίκτης του μπάσκετ».

Πηγή: skai.gr