Κι ενώ η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς, εσύ θέλεις να δεις και κάτι άλλο. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο όμορφη και να είναι η χώρα σου, ειδικά σαν καλοκαιρινός προορισμός, δεν αλλάζει το γεγονός ότι, είναι η χώρα σου.

Είναι σαν να πηγαίνεις διακοπές στο χωριό σου. Που εννοείται πώς θα περάσεις τέλεια, αλλά δεν θα έχεις δει το κάτι το διαφορετικό.

Γιατί στις διακοπές, εκτός από ξεκούραση και ξενοιασιά, θέλεις και να δεις κάτι άλλο, που να μην είναι οικείο. Θες να ακούσεις μια άλλη γλώσσα, άλλους ήχους. Να γευτείς άλλα εδέσματα και να γνωρίσεις νέες γεύσεις.

Αλλά, θες και τη θάλασσα.

Βαρκελώνη

Η αγαπημένη μας Barca δεν θα μπορούσε να μην είναι στην κορυφή της λίστας. Λίγο η ομορφιά της πόλης, λίγο οι γεύσεις και το μπρίο των Ισπανών, λίγο η Ιβηρική θάλασσα, θα σε κάνουν να περάσεις αξέχαστα.

Είναι μια υπέροχη πόλη, που σου εγγυάται διασκέδαση, αλλά και μια εποικοδομητική εμπειρία. Η πλούσια αρχιτεκτονική της, η ιστορία και ο ρυθμός της πόλης, σε συνδυασμό με τη θάλασσα και τις αμμώδεις παραλίες της, καθιστούν τη Βαρκελώνη τον απόλυτο καλοκαιρινό Ευρωπαϊκό προορισμό.

Must see: το Μουσείο Πικάσο, την αγορά της περίφημης οδού La Rambla, τα περίεργα κτίρια του Gaudi και τον ανολοκλήρωτο του ναό Sagrada Familia, τον Γοτθικό καθεδρικό ναό και φυσικά, να δοκιμάσεις όσα περισσότερα τάπας μπορείς.

H Βαρκελώνη

Λισαβόνα

Η Πορτογαλική πρωτεύουσα έχει πληθώρα πραγμάτων να θαυμάσεις και να περάσεις την ώρα σου, όταν δηλαδή, δεν θα είσαι στη θάλασσα. Η περίφημη παραλία Praia de Carcavelos, που είναι ιδανική και για σέρφερς, είναι μια μοναδική εμπειρία για σένα, που θα κολυμπήσεις στα νερά του Ατλαντικού.

Φυσικά, η πόλη κρύβει άπειρες εκπλήξεις. Από τα ιστορικά αξιοθέατα μέχρι τo υπερσύγχρονο πάρκο στη γέφυρα Vasco de Gama, η αντίθεση μεταξύ του παλιού και του νέου κυριαρχεί σε κάθε γωνιά της πόλης.

Must see: την παραδοσιακή γειτονιά Alfama, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, τα miranduros τα γνωστά παρατηρητήρια με την εκπληκτική θέα, το λιμάνι της πόλης, που έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, την Άνω Πόλη με τα μποέμ μπαράκια και καφέ.

Η Λισαβόνα

Split

Αυτή η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, είναι γνωστή κυρίως για το παλάτι του Διοκλητιανού. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός ότι…