Ισχυρή δόση αυτοκριτικής αλλά και σκληρή εφ’ όλης της ύλης κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Κώστα Ζαχαριάδη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο OT FORUM στη ΔΕΘ απάντησε τα περί «τεράτογεννεσης» του πρωθυπουργού ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό ότι επιλέγει σκληρούς και τοξικούς όρους (όπως τσόγλανοι και τέρατα) και σημείωσε ότι «τερατώδη είναι αυτά που ζούμε. Τερατώδες ότι δύο μήνες τώρα δεν δίνουν απαντήσεις για τις υποκλοπές. Τερατώδης είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, η ακρίβεια στα καύσιμα και η απάντηση του κ. Πέτσα είναι ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Η αγορά να υποταχθεί στις ανάγκες των ανθρώπων

Μάλιστα κάνοντας λόγο για κυνική δήλωση, θύμισε τις δηλώσεις των κ.κ. Σκυλακάκη και Γεωργιάδη που υπερασπίζονταν τη διατήρηση της υψηλής έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα στο όνομα ότι η μείωση ωφελεί τους πλούσιους. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Ζαχαριάδης στηλίτευσε την αντίφαση ότι την ίδια στιγμή, την ίδια επιδότηση έχει στο ρεύμα έχουν τα νοικοκυριά και αυτός με το καγιέν που πιθανόν έχει σπίτι με θερμαινόμενη πισίνα, αλλά και μια ΑΕ που μπορεί να έχει εκατομμύρια κέρδη.

  • Διαβάστε επίσης Κουτσούμπας: Ολομέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση – Τι είπε για υποκλοπές, συνεργασίες και οικονομία

Πρέπει να αλλάξει η αρχιτεκτονική της αγοράς ενέργειας και να υπάρξει παρέμβαση στην τιμή της χονδρομπορικής, υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για επιπόλαια διαχείριση καθώς βιάστηκε να φέρει την απολιγνιτοποίηση το 2023 φέρνοντας «αεριοποίηση». Αντίστοιχα θύμισε τις κυβερνητικές αντιδράσεις στην αρχή της κρίσης κατά του πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, αλλά και τις προβλέψεις του νόμου για κατάργηση το 2025 των καυστήρων πετρελαίου ενώ τώρα συστήνεται η επαναφορά από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή, είπε ο κ. Ζαχαριάδης, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ οδηγούν στην εγκατάσταση εργοστασιακού μεγέθους ανεμογεννητριών χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε ανήσυχος λόγω των κυβερνητικών χειρισμών στην ενεργειακή κρίση και τάχθηκε υπέρ της εξαίρεσης μεγάλο μέρους της ενέργειας από το χρηματιστήριο ενέργειας κατά το πρότυπο Ισπανίας και Πορτογαλίας λέγοντας ότι «η αγορά…