«Δική μας εκτίμηση είναι ότι μπορεί να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα, από τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική» τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός παράγοντας αστάθειας. Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη μέρα για τη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

Μπιλιετάκια

«Χθες, σε 600.000 επιχειρήσεις εστάλησαν «μπιλιετάκια» ύψους 3 δισ. για την πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, μπιλιετάκια τα οποία πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα μαζί με όλες τις άλλες υποχρεώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν με βάναυσο τρόπο από την ενεργειακή κρίση, από την αύξηση του κόστους λειτουργίας», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να πληρωθούν» και επισήμανε:

«Το χρέος που συσσώρευσαν οι επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας θα έπρεπε να ρυθμιστεί και ένα μέρος του να διαγραφεί. Από μία επιχείρηση που αδυνατεί να πληρώσει και θα κλείσει, το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα. Αντίθετα, με το να ρυθμίσεις αυτό το χρέος, κρατάς τις επιχειρήσεις ανοιχτές, διατηρείς τις θέσεις εργασίας και μακροπρόθεσμα βοηθάς τις επιχειρήσεις να αποπληρώσουν το υπόλοιπο του χρέους τους».

Διαβάστε επίσης Τσίπρας στο Economist: «Η κυβέρνηση επενδύει στο λαϊκισμό, το διχασμό και την υπονόμευση των θεσμών»

Βίαιη κοροϊδία

Αναφερθείς στο ζήτημα των συντάξεων, στο φόντο της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, έκανε λόγο για βίαιη κοροϊδία των συνταξιούχων από την κυβέρνηση. «Η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έκανε στις συντάξεις η κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο μέχρι το 2014. Η σημερινή κυβέρνηση έλεγε αρχικά ότι θα επιστρέψει ένα μέρος των αναδρομικών, έβγαινε ο κ. Πέτσας και προέτρεπε τους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγές και τελικά, χρήματα θα πάρουν μόνο όσοι έχουν κάνει προσφυγές, με 1 εκατ. ανθρώπους να μένουν απ’ έξω», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε το μέρος εκείνο της 13ης σύνταξης που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, μιλάμε για 1 δισ. ευρώ ανά έτος», προσέθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αρνητικές προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση, τόνισε: «Η…