Την Κυριακή η δεξίωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Την επόμενη Κυριακή, 24 Ιουλίου, θα γίνει η καθιερωμένη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την 48η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στους κήπους του προεδρικού Μεγάρου, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λπ. κι αυτή τη φορά θα είναι πιο διαφορετικά από άλλες χρονιές. Για παράδειγμα πέρυσι έγινε η δεξίωση, αλλά με πολλές επιφυλάξεις λόγω κοροναϊού, με χρήση μάσκας κλπ. Φέτος ίσως είναι πιο χαλαρή η συζήτηση και τα πηγαδάκια, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και ποιοι θα τιμηθούν από την κ. Σακελλαροπούλου, ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί καλεσμένοι, αν θα βγουν πολιτικές ειδήσεις κλπ.

Μετά το πάγωμα των πρόωρων εκλογών, το πολιτικό ενδιαφέρον θα στραφεί ασφαλώς στις κυβερνητικές αλλαγές που θα κάνει – αν κάνει- ο πρωθυπουργός, στο τι θα συμβεί το φθινόπωρο και το χειμώνα στο ενεργειακό κομμάτι, αν θα υπάρξει βαθιά κρίση της οικονομίας και ποια θα είναι η ευρωπαϊκή λύση που θα προκριθεί.

Και μια στενάχωρη λεπτομέρεια: Μετά από πολλά χρόνια δεν θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο η Φώφη Γεννηματά η οποία πέρυσι ήταν δίπλα στην κ. Σακελλαροπούλου και φυσικά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο κιόσκι όπου γίνονται οι περίφημες συζητήσεις… εθιμοτυπίας. Και σίγουρα όλοι θα μνημονεύουν την Φώφη που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.