Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την παράνομη μεταφορά του στη Βρετανία σε ηλικία 9 ετών, προχώρησε ο ζωντανός θρύλος του στίβου Μο Φάρα. Όπως μάλιστα είπε, είχε δέκα χρόνια να επικοινωνήσει με την μητέρα του, η οποία δεν γνώριζε αν το παιδί της ήταν ζωντανό.

«Το όνομα της μητέρας μου είναι Άισα. Δεν ξέχασα ποτέ την μητέρα μου και εκείνη την κασέτα», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης. Συγκλονιστικά, όμως, ήταν και τα λόγια της μητέρας του. «Μία μητέρα και ένα παιδί δεν χωρίζουν ποτέ, εκτός από το θάνατο. Αλλά είχα μία μητρική ανάγκη να τον βρω και έμαθα ότι βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Ο αθλητής κατάφερε να μιλήσει ξανά με τη μητέρα του μετά από δέκα χρόνια χάρη σε μια κασέτα. «Μέσα στην κασέτα υπήρχε ένα νούμερο και έγραφε “κάλεσέ με”. Αυτός είναι ο αριθμός. Αν αυτό σε ενοχλεί ή σου προκαλεί πρόβλημα, απλά άφησέ το, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις μαζί μου “και εγώ είπα, όχι, φυσικά και πρέπει να επικοινωνήσω”», αφηγήθηκε ο Μο Φάρα.

Η έκπληξη και η συγκίνηση της μητέρας του όταν τον άκουσε μετά από τόσο καιρό ήταν μεγάλη και όπως δήλωσε «ο ενθουσιασμός και η χαρά που πήρα μία απάντηση από εκείνον με έκαναν να ξεχάσω τι είχε συμβεί». «Ήμουν αβοήθητη για δέκα χρόνια, περισσότερο από δέκα χρόνια. Όταν τον άκουσα, ένιωσα σαν να μου έπεσε το ακουστικό στο έδαφος και να μεταφέρθηκα σε εκείνον, από όλη την χαρά που ένιωσα», προσέθεσε.

Εκείνος αναπολεί τη στιγμή, ενώ όπως είπε για χρόνια κρατούσε την ιστορία του κρυφή. «Θυμάμαι να λέω “μαμά”, μου απαντάει “ναι” και την ρώτησα τι κάνει. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να πάω να δω την οικογένειά μου, στην Σομαλιλάνδη», είπε ο Ολυμπιονίκης.

Η ιστορία του χρυσού Ολυμπιονίκη έχει συνταράξει την παγκόσμια κοινότητα, και δυστυχώς δεν αποτελεί την μοναδική.

Πηγή: BBC