Όσα συνέβησαν κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα έφεραν τον Πέδρο Μαρτίνς απολογούμενο, με τον ίδιον ωστόσο να προσπαθεί να προλάβει το αναπόφευκτο

Παγωμάρα. Απογοήτευση. Αμηχανία. Σκυμμένα κεφάλια. Αυτή ήταν η εικόνα στα αποδυτήρια και τους εσωτερικούς χώρους του Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά το τέλος του εφιάλτη με τη Μακάμπι Χάιφα. Αλλά καμία έκπληξη. Καμία…έκρηξη για το αποτέλεσμα. Σαν να το περίμεναν.

Σαν ο Ολυμπιακός να υποτάχθηκε χωρίς καν να παλέψει. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Και αυτό είναι το χειρότερο. Με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνουν ό,τι… δεν έπρεπε, ώστε να πρωταγωνιστήσουν σε μια από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας του συλλόγου.

Ο Μαρτίνς ανέλαβε την ευθύνη για τη βαρύτερη ήττα στην ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Οι δικές του ιδέες τον καταξίωσαν και των εδραίωσαν ως έναν από τους πλέον επιτυχημένους και κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Οι ιδέες, ωστόσο, είτε πάλιωσαν είτε είναι λανθασμένες και παράταιρες με τον Ολυμπιακό είτε απλά… δεν υπάρχουν. Στέρεψαν. Με τις αποφάσεις του πορτογάλου τεχνικού (και) στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς να είναι καταστροφικές.

Στην ουσία, πυροβόλησε τα πόδια του. Ο Ολυμπιακός έχει καιρό που δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αρκετές φορές είχε σοβαρούς λόγους για να συμβαίνει αυτό. Αλλά στα προκριματικά, το καλό ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον.

Εκείνο που μετράει είναι το πλάνο, η σωματική και πνευματική ετοιμότητα, οι σωστές παρεμβάσεις στη διάρκεια των αγώνων. Η έμπνευση των ποδοσφαιριστών. Στην πράξη, φάνηκε ότι τίποτε από αυτά δεν υπήρχε. Όλα έγιναν λάθος. Και τα λάθη, στο τέλος της ημέρας, δεν τα πληρώνουν τα πρόσωπα, αλλά η ομάδα.

Στο τέλος του αγώνα ο Μαρτίνς δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές του. Επέλεξε να μην πει το παραμικρό. Το μόνο που έκανε ήταν να ακυρώσει το σημερινό ρεπό και να βάλει προπόνηση στο πρόγραμμα, θέλοντας προφανώς να μιλήσει και να αναλύσει τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι. Αλλά πλέον ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Ό,τι «έγραψε» δεν ξεγράφει και ο αποκλεισμός είναι σαφές ότι θα φέρει σοβαρές εξελίξεις.

Ο Μαρτίνς ανέλαβε την ευθύνη. Αλλά αρνήθηκε πεισματικά να δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση περί παραίτησης. Μάλιστα, στη…