Η φρίκη έχει πρόσωπα…  Οι τάφοι εξαμελούς οικογένειας βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο κοντά στο Ιζιούμ σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ. Το Ιζιούμ είναι πόλη στα ανατολικά της Ουκρανίας, την οποία επανεκατέλαβαν προ ημερών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πρόκειται για την οικογένεια Στολπάκοφ: η Έλενα, ο σύζυγός της Ντμίτρι, οι κόρες τους – η 6χρονη Ολέσια και η 8χρονη Σάσα, καθώς και οι παππούδες – η Τατιάνα και ο Αλέξανδρος.

Η ημερομηνία θανάτου των μελών της οικογένειας είναι κοινή: 9 Μαρτίου. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, εκείνη την ημέρα, ρωσικό άρμα μάχης έπληξε το σπίτι τους με 10 έως 15 οβίδες.

Οι ουκρανικές αρχές εντόπισαν ομαδικό τάφο με πάνω από 440 σορούς την Παρασκευή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέκρινε το φρικτό αυτό εύρημα με ό,τι συνέβη στην Μπούκα, στα προάστια του Κιέβου. 

«Η Ρωσία αφήνει πίσω της παντού θάνατο και γι’αυτό πρέπει να λογοδοτήσει» διεμήνυσε στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή. Οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Aναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Χαρκόβου, Σερχίι Μπολβίνοφ, ιατροδικαστική εξέταση θα διενεργηθεί σε κάθε σορό. 

Πηγή: skai.gr