Η κατάρρευση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι και η παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού σήμανε και την έναρξη των διεργασιών για την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων στην Ιταλία.

Όλα τα κόμματα φαίνεται να μπαίνουν δυνατά στη μάχη για τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα αποτελέσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προκαλεί ανησυχία σε ευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο.

Ιταλία

Όπως φαίνεται το υψηλότερο ποσοστό αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει ο συνασπισμός υπό την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι στο τιμόνι του με ποσοστό τουλάχιστον 23% ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τη Λέγκα και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια.

Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 22%,  η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι με έως 15%, τα Πέντε Αστέρια του Τζουζέπε Κόντε με 11% και τέλος η Φόρτσα Ιτάλια το κάποτε κραταιό συντηρητικό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 7%. 

Ποια είναι η Ιταλίδα «Λεπέν»

Η Τζόρτζια Μελόνι, θεωρείται μία από τις πιο σκληροπυρηνικές εκδοχές της ακροδεξιάς στην Ιταλία και όχι άδικα.

Είναι επικεφαλής του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, όπου συνυπάρχουν ακόμα και επίγονοι του Μουσολίνι, ενώ έχει διατρανώσει την απέχθειά της σε κάθε τι διαφορετικό.

«Γιατί η οικογένεια είναι εχθρός, η εθνική ταυτότητα είναι εχθρός, το φύλο είναι εχθρός. Οτιδήποτε μας προσδιορίζει, γι’ αυτούς, είναι εχθρός. Θέλουν εμάς να είμαστε γονέας 1, γονέας 2, ΛΟΑΤΚΙ φύλο, πολίτης Χ, κώδικες… Αλλά δεν είμαστε κώδικες, είμαστε άνθρωποι και θα υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας. Είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, είμαι γυναίκα, είμαι Ιταλίδα, είμαι Χριστιανή. Δεν θα τα πάρετε αυτά από εμένα», δήλωνε σε ομιλία της το 2019.

Βάφτισε το κόμμα της, τα Αδέλφια της Ιταλίας, με στίχους από τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και  υπερασπίζεται όπως  λέει, το τρίπτυχο «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια»και όπως συνηθίζεται πολλές φορές σε αυτό το χώρο όλα καταλήγουν στον… Σόρος: «Το νομοσχέδιο Μετανάστευσης, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται όσοι χρησιμοποίησαν την παράνομη μετανάστευση, για να ολοκληρώσουν το μεγάλο σχέδιο της οικονομικής κερδοσκοπίας, για να στερήσουν από έθνη και λαούς την ταυτότητά τους. Γιατί χωρίς ρίζες, είσαι σκλάβος και όταν είσαι σκλάβος υπηρετείς τα συμφέροντα του Σόρος», έχει αναφέρει σε δηλώσεις…