«Κάνει νερά» στους Ρώσους ο Ραμζάν Καντίροφ. Ο ηγέτης της Τσετσενίας επέκρινε τον ρωσικό στρατό αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν μεγάλες εκτάσεις εδάφους από τον ρωσικό στρατό στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο.

Ο Καντίροφ είναι βασικός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τον διόρισε ηγέτη της ρωσικής δημοκρατίας του Βορείου Καυκάσου το 2007.

«Έχουν κάνει λάθη (σ.σ οι Ρώσοι) και νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram την Κυριακή, μεταφρασμένο από τον Guardian.

«Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκαστώ να μιλήσω με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση στο πεδίο» διεμήνυσε ο Καντίροφ, μετά την ανάκτηση από τις ουκρανικές δυνάμεις του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής του Χαρκόβου.

«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι εκπληκτικό, θα έλεγα» σχολίασε. 

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας δήλωσε πάντως σίγουρος ότι ο έλεγχος της περιοχής θα ανακτηθεί. 

Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Εγώ ο Ραμζάν Καντίροφ, σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν πίσω. Άλλοι 10.000 μαχητές από την Τσετσενία θα φτάσουν στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον» διαβεβαίωσε.

Στις αρχές του μήνα ο ηγέτης των Τσετσένων είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει σχεδόν 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών που έλεγχαν οι ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr