Εντύπωση προκαλεί η επίθεση της ΔΑΠ Νομικής στο πρόσωπο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Εντύπωση προκαλεί η σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο της υπουργού Νίκης Κεραμέως από τη ΔΑΠ Νομικής για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Η «γαλάζια» παράταξη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της ιδίως για τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις φοιτητικές εκλογές και την ανάδειξη εκπροσώπων το οποίο χαρακτηρίζει «βαθιά αναχρονιστικό». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά με τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις εξισώνεται η ΔΑΠ με την Αριστερά ενώ προωθούνται εκλογικές διαδικασίες 15μελων.

«Κατάργηση» της ΔΑΠ

Ακόμα κάνει λόγο για «τροχονόμους συμφερόντων» και «θλιβερά φερέφωνα» και διαχώρισε τη θέση της «από την υποκρισία και την ανυπαρξία» της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας πως θα εναντιωθούν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην ουσιαστική «κατάργηση» της ΔΑΠ.

  • Διαβάστε επίσης: Νίκη Κεραμέως: Αναβαθμίζονται τα δημόσια πανεπιστήμια, εξασφαλίζεται η αξιοκρατία στην εκλογή μελών ΔΕΠ

«Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την ‘εξουσία’. Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία», καταλήγει η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης.

Ωστόσο με ανακοίνωσή της μέσω του Γραφείου Τύπου η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στρέφεται κατά της ΔΑΠ Νομικής, διαμηνύοντας ότι η εν λόγω ανακοίνωση δεν εκφράζει τις θέσεις της παράταξης.

Γίνεται μάλιστα λόγος για άτομα «που εκπροσωπούν την ΔΑΠ Νομικής ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές».

Η ανακοίνωση-διάψευση

Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ.

Η επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.

Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε…