Ο κ. Κοντολέων στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές φέρεται να κατάθεσε πως δεν ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τους λόγους παρακολούθησης ακόμα και όταν παραιτήθηκε. Τι είπε για Δημητριάδη, Γεραπετρίτη και τις συνακροάσεις στο ΚΚΕ

Κατά τη σημερινή του κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να επέμεινε στη νομιμότητα των «επισυνδέσεων» της ΕΥΠ.

Δεν υπήρξε ενημέρωση σε Μητσοτάκη – Γρηγοριάδη

Σε αυτό το πλαίσιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντολέων κατάθεσε πως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορούσε την προσωπική του ζωή.

  • Διαβάστε επίσης ΚΚΕ: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές

Παράλληλα επανέλαβε οτι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού ούτε του τότε στενού του συνεργάτη Γρήγορη Δημητριάδη. Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε οτι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε

Σύμφωνα με άλλες πληφορορίες ο κ. Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι συνομιλούσε με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη (υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη), σχεδόν καθημερινά για «οργανωτικά θέματα» αλλά και για να ενημερώνει ο κ. Δημητριάδης τον πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες αυτές πληροφορίες ο κ. Κοντολέων εμφανίζεται να κατάθεσε σχετικά με την παραίτησή του -που ουσιαστικά θεωρήθηκε ως αποπομπή του για την «επιχειρησιακή αστοχία» όπως έχει πει ο πρωθυπουργός για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη- ότι «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

Μάλιστα οι ίδιες αυτές πηγές εμφανίζουν τον κ. Κοντολέοντα να απαντάει σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, πως ο κ. Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε γιατί παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης ακόμα και όταν ανακοινώθηκε η παραίτησή του από επικεφαλής της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασαν την κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ανέφεραν πως «ο κ. Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον κ. Γεραπετρίτη» τονίζοντας ότι είναι…