Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση του Gov.gr Wallet.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης, παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη.

Την εφαρμογή παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Διαβάστε επίσης: Ψηφιακό πορτοφόλι: Αυτά είναι τα προσωπικά στοιχεία που θα αποθηκεύονται

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια βαθιά τομή, μια επιλογή με επίκεντρο τον άνθρωπο

Με μία αναδρομή στην περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ξεκίνησε την παρέμβασή του στην εκδήλωση ο πρωθυπουργό.

«Τότε, πήγα στο υπουργείο έχοντας στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά στον τομέα αυτό, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Διαπίστωσα, όμως, στην πορεία ότι όλα αυτά ήταν ανέφικτα, γιατί το υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ήταν κατ’ όνομα μόνο ‘υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης’», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε πως «όταν ετοιμάσαμε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θέλαμε ακριβώς να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του ελληνικού δημοσίου. Και νομίζω ότι η μεγάλη επιτυχία της ψηφιακής επανάστασης που συντελείται στη χώρα μας είναι ότι τρία υπουργεία έχουν σπάσει τα στεγανά και συνεργάζονται στενά, προκειμένου να επιταχύνουμε τη μετάβαση της χώρας μας στη νέα ψηφιακή εποιχή».

Η τεχνολογία στην υπηρεσία μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής μπορεί σήμερα να υλοποιηθεί

Αυτό που γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένου πριν. Είναι μια κατάκτηση της χώρας.

Αυτονόητη η σημασία να έχουμε στο ψηφιακό μας πορτοφόλι την ταυτότητα και το δίπλωμά μας.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε από την αρχή: Ενδεικτικά, αναφέρω τον εμβολιασμό και άλλες δράσεις, που ενίσχυσαν την ψηφιακή μετάβαση στα μέτωπα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Θυμίζω την διάταξη που πέρασε στη Βουλή, με την οποία καθιερώθηκε η…