Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τον τραυματισμό του Ραφαέλ Ναδάλ και για το μήνυμα που έστειλε στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νικ Κύργιος δήλωσε πως δεν ήθελε να προκριθεί με αυτόν τον τρόπο στον τελικό, έπειτα από την απόσυρση του Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ μίλησε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την επιθυμία του να τα δώσει όλα στον τελικό της Κυριακής.

«Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να προκριθώ στον τελικό. Ως μαχητής, ήθελα να παίξω αυτόν τον αγώνα. Τη στιγμή που κέρδισε τον Γκάριν, ήξερα πως είχα πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσω τον Ράφα. Έχουμε κερδίσει από έναν αγώνα μεταξύ μας σ’ αυτό το τουρνουά και ήθελα να δω τι θα γίνει στην 3η μας αναμέτρηση.

  • Διαβάστε επίσης: Νικ Κύργιος: Η πρώην σύντροφός του σπάει τη σιωπή της για την επίθεση

Ποτέ δεν είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον τόσο σημαντικό γι’ αυτό το άθλημα να υποφέρει από έναν τραυματισμό έτσι. Ελπίζω να αναρρώσει και είμαι σίγουρος πως θα συναντηθούμε σε κάποιο άλλο μεγάλο τουρνουά. Είναι συναρπαστικό που μετά απ’ όλα αυτά, έχω την ευκαιρία να παλέψω για έναν Grand Slam τίτλο. Είναι θαυμάσιο», είπε ο Κύργιος, ο οποίος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Γουίμπλετον.

«Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω στον Ράφα, τα έμαθα όλα όταν ήμουν ήδη για φαγητό, λίγο πριν την συνέντευξή του. Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν απογοήτευση. Είχα βάλει όλη μου τη συγκέντρωση και την ενέργειά μου σ’ αυτό το παιχνίδι, είχα σχεδιάσει την τακτική μου, όλα. Δεν ήταν εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση, είμαι σίγουρος πως ένα κομμάτι του ήθελε να παίξει αυτόν τον αγώνα.

Έχει χάσει πολύ λίγες φορές φέτος και ήλπιζε να κερδίσει όλα τα Grand Slams, οπότε δεν ήταν εύκολο να πάρει την απόφαση. Μεταξύ μας είχαμε σπουδαίες μονομαχίες και πιστεύω πως όλοι ήθελαν να δουν αυτή τη μάχη. Απλά ελπίζω να γίνει καλύτερα.»

Για τις αμφιβολίες που είχε παρά τα πρώτα καλά χρόνια της καριέρας του, ο Κύργιος είπε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα μέχρι εδώ, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Είχα αρκετή αυτοπεποίθηση όταν ήρθα από το junior tour, όπου ήμουν στο Νο.1 του κόσμου. Μπήκα στα πρώτα μου Grand Slams και μπορούσα να κοντράρω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να διεκδικήσω τον τίτλο εδώ. Είναι το ζενίθ του αθλήματός μας. Αν κερδίσεις ένα Grand Slam, τι άλλο μένει…