Μόλις 3 λεπτά διήρκησε η εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας, στην οποία καλούσε η Αίγυπτος καθώς το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομές μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, στις 23.30 το βράδυ της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Απαντώντας στην εκτόξευση πυραύλων κατά του ισραηλινού εδάφους, ο στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή μεγάλο αριθμό στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στην Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού η οποία εστάλη στις 23.33. Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός σήμανε συναγερμό για εκτόξευση πυραύλων στο νότιο Ισραήλ.

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας είχε ανακοινώσει πως η Αίγυπτος καλούσε σε εκεχειρία από τις 23.30 ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αμέσως μετά, η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες από την ώρα αυτή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή έκκληση, αλλά επισήμανε το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

Το Ισραήλ είχε επιβεβαιώσει την έναρξη ισχύος εκεχειρίας με την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στις 23.30, κατά την τρίτη ημέρα των εχθροπραξιών που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ είχε ανακοινώσει ότι «είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοσθεί απόψε στις 23.30. Αν η κατάπαυση του πυρός παραβιασθεί, το Κράτος του Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σθεναρά», αναφερόταν στην ανακοίνωση στην οποία ευχαριστούσε στην Αίγυπτο για την μεσολάβησή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ