«Θλιβερή και συγκλονιστική είδηση για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό»

Επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στην αγλλική γλώσσα.

Θλιβερή και συγκλονιστική είδηση

«Θλιβερή και συγκλονιστική είδηση για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Η ζωή του κόπηκε με έναν φρικτό και σκληρό τρόπο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «αυτό το έγκλημα αποτελεί επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό.

Διαβάστε επίσης Σίνζο Άμπε: Εκρηκτικά βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου του – Ποια ήταν τα κίνητρά του

Μάς έχει συγκλονίσει όλους

Ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε μιλώντας νωρίτερα στην τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, στην Κομοτηνή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Hταν ένας σπουδαίος πολιτικός, μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας και το τραγικό αυτό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους».