Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για την τριήμερη άδεια του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

Νέες αναφορές στην άδεια που πήρε ο αρχηγός της «17Ν», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι, ο δήμαρχος της Αθήνας, άφησε νέες αιχμές για την εξέλιξη αυτή.

Αναφορικά με την τριήμερη άδεια που φέρεται να πήρε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, και μάλιστα τις ημέρες που συμπληρώνονταν 30 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση για αυτή την απόφαση.

«Απ’ ό,τι φαίνεται -κι εγώ στις εφημερίδες το διάβασα- του δόθηκε για πρώτη φορά άδεια, μετά από 20 χρόνια. Μιλάμε για τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί 17 φορές σε ισόβια, περισσότερα δηλαδή από τον Κουφοντίνα. Εγώ δεν έχω προφανώς την αυταπάτη ότι ο πατέρας μου ή οποιοδήποτε άλλο θύμα της 17Ν θα γυρίσει πίσω ό,τι κι αν κάνει ο Γιωτόπουλος, είτε είναι μέσα είτε είναι έξω. Νομίζω, όμως, ότι είναι λογικό να αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί και εξίσου λογικό είναι να ζητάμε εξηγήσεις. Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και γι’ αυτό κι εγώ ρωτώ γιατί αυτή η αμηχανία; Έχουμε κάποιο λόγο να ντρεπόμαστε για κάτι; […] Υπενθυμίζω ότι όταν είχε βγει ο Κουφοντίνας, είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Είχε γίνει μία πολύ μεγάλη συζήτηση και τώρα ήταν απλώς… Παρασκευή απόγευμα.»

Είναι προφανές ότι ο κ. Μπακογιάννης ζητά να μάθει πώς αποφασίστηκε να δοθεί άδεια στον Γιωτόπουλο, κι αν υπήρξε… άνωθεν παρέμβαση, όπως ακούγεται σε διάφορους κύκλους και εντός των διαδρόμων του κτιρίου της Λ. Κατεχάκη.