Ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτει το απύθμενο θράσος και την υποκρισία της Τουρκίας που διαμαρτύρεται για τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών τη στιγμή που μεταφέρει τανκς στην Ιμβρο.

Δύο ταξίδια, στο Καστελόριζο το ένα, και στην Ιμβρο και στην Τένεδο το δεύτερο, με έφεραν πολύ κοντά στα προβλήματα που υπάρχουν με την Τουρκία.

Καμία λογική…

Από τη μια το αφήγημα της Αγκυρας ότι το Καστελόριζο απέχει δύο χιλιόμετρα από τις ακτές της γείτονος, άρα κακώς ανήκει στην Ελλάδα, και από την άλλη ο ελληνισμός της Ιμβρου και της Τενέδου, που εκδιώχθηκε με κάθε τρόπο και μέσο από τις πατρογονικές του εστίες.

Δείτε ακόμα – Αποκάλυψη: Τούρκοι ακόλουθοι παραβρέθηκαν το 2013 στην ενεργοποίηση των S-300 στην Κρήτη

Το Καστελόριζο ως γνωστόν ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, που εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα το 1948, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει σε άρθρο του στο hellasjournal.com ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος τράβηξε και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Ο ισχυρισμός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία σε σχέση με τα άλλα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και άρα κακώς εκχωρήθηκε στην Ελλάδα, δεν χωράει σε καμία λογική, πολύ περισσότερο με βάση τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Τα Channel Islands, βρίσκονται μια ανάσα από τις γαλλικές ακτές. Ομως ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ουδείς διανοήθηκε να θέσει θέμα κυριαρχίας, με βάση την εγγύτητα που έχουν αυτά με τη Γαλλία. Πέρα από αυτό το παράδειγμα, υπάρχουν και τα νησιά Saint-Pierre και Miquelon που βρίσκονται κοντά στις καναδικές ακτές και κυριαρχικά αποτελούν έδαφος της Γαλλίας.

Με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (Δ.Δ.) της Χάγης προ εικοσαετίας αποδόθηκε στα νησιά αυτά, πλήρης επιρροή στις θαλάσσιες ζώνες τους. Οι πολιτισμένες χώρες, όπως ο Καναδάς και η Γαλλία προσέφυγαν στο Δ.Δ της Χάγης και δεν προέβαλαν την ισχύ των όπλων τους, για να επιβάλλουν αυτό που οι Τούρκοι στη δική μας περίπτωση ισχυρίζονται, δηλ. το δικής τους επινόησης, Διεθνές Δίκαιο.

Δεν έχουν αποδεχθεί το Δίκαιο της Θάλασσας

Ποιο άραγε Δ.Δ. επικαλούνται οι Τούρκοι, όταν είναι μία από τις ελάχιστες, 3-4 χώρες, που δεν έχουν αποδεχθεί το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay που προσυπέγραψαν όλα τα υπόλοιπα κράτη που βρέχονται από θάλασσα; Και παράλληλα, γιατί…