Ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην πτώση του Antonov, στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και την έντονη πολιτική αντιπαράθεση με φόντο… τις εκλογές.

Για άθλια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συνδέσει την Δικαιοσύνη με την εξουσία και την κυβέρνηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τα συνθήματα, που ακούστηκαν σε παράσταση στο φόντο της υπόθεσης Λιγνάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει στυγνή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μίας δικαστικής απόφασης και μίλησε για ανευθυνότητα, λαϊκισμό.

Ο κ. Οικονόμου υπόστήριξε επίσης ότι ο προβληματισμός της κοινωνίας για την αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου είναι εύλογος, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να γίνεται απαξίωση του θεσμού.

Παράλληλα, τόνισε πως αν η Δικαιοσύνη μπορούσε να λάβει απόφαση βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τον Νοέμβριο του 2021, τότε η ποινή που θα είχε επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη θα ήταν ισόβια και δεν θα υπήρχε δυνατότητα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.

«Πυρά» κατά Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα πως οι πολιτικοί θα έπρεπε να είναι πιο εγκρατείς και υπεύθυνοι ειδικά όταν έχουν σε γνώση τον Ποινικό Κώδικα.

Επετέθη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όταν ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι κάποιος αποφυλακίζεται επειδή είναι κολλητός της εξουσίας τότε αυτό είναι ο ορισμός της τοξικότητας.

Αντέτεινε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί με το κλίμα τοξικότητας που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αφοσιωθεί στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Καύσιμα, ανασχηματισμός και Power Pass

Σε ό,τι αφορά φημολογία περί δελτίου στα καύσιμα, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και τα πλέον ακραία σενάρια, εξ ου και οι τακτικές συσκέψεις για το θέμα ενώ επέμεινε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην παρατηρηθούν μεγάλα προβλήματα.

Όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία περί ανασχηματισμού, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως τα εν λόγω σενάρια δεν απηχούν τις απόψεις και τις θέσεις του πρωθυπουργού και αντέτεινε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο έργο της και ότι δεν υπάρχει…