Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, διοργανώνει στα Κύθηρα ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν πρακτικά και επιστημονικά όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτικους Δήμους.

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, την ΠΕΔΑ και τον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων διοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναλυθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτικους Δήμους, είναι το συνέδριο στα Κύθηρα και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του προέδρου του Ηλία Αποστολόπουλο, ως διοργανωτής δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για την διοργάνωση του, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση εν μέσω ενεργειακής κρίσης και άλλων προκλήσεων.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Κύθηρα την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» (Κυθηραϊκός Σύνδεσμος)-Χώρα Κυθήρων, ενώ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα λάβουν χώρα οι εορτασμοί στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να συζητηθούν τα θεσμικά ζητήματα των Νησιωτικών Δήμων, καθώς και θέματα που αφορούν στον τουρισμό, στην πολιτική προστασία, στο περιβάλλον, στις υποδομές, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και σε καλές πρακτικές νησιωτικής ανάπτυξης, προκειμένου να αναδειχτεί ο ρόλος των Νησιωτικών Δήμων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί οι αρμόδιοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Εκπρόσωποι και Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Οι κύριες ενότητες του Συνεδρίου θα είναι οι εξής:

  •  «Θεσμική Θωράκιση των Νησιωτικών Δήμων».
  •  «Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία: Υποδομές και Ψηφιακός Μετασχηματισμός».
  •  «Πολιτική Προστασία και Περιβάλλον».
  •  «Γεωγραφική Απομόνωση: Πρόβλημα ή Πλεονέκτημα;».
  •  «Τουρισμός και Φέρουσα Ικανότητα των Υποδομών».
  •  «Ο Ελληνικός Νησιωτικός Χώρος στο Πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Πολιτικών».

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά στα ακόλουθα Links: www.ita.org.gr/youtube  και την…