Ο Τζούλιαν Λένον άλλαξε επίσημα το όνομά του σε Τζούλιαν Τσαρλς Τζον Λένον το 2020 και τώρα εξηγεί γιατί θεώρησε ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση γι’ αυτόν. Μιλώντας στο podcast, «Word in Your Ear», ο γιος του αείμνηστου σταρ των Beatles, του John Lennon, παραδέχτηκε ότι η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο, όπως γράφει το «People». 

«Ήταν το 2020, λίγο πριν μας κλείσουν όλους σε ένα κλουβί, που τελικά αποφάσισα, πραγματικά, να αλλάξω νομικά το όνομά μου εξ ορισμού. Αρχικά το όνομά μου ήταν John Charles Julian Lennon, αλλά αντιμετώπιζα αρκετές δυσκολίες με τα ταξίδια μου, τις εταιρείες ασφαλείας κ.ά.», αποκαλύπτει ο ίδιος. 

«Θέλω να σεβαστώ την κληρονομιά και τις επιθυμίες της οικογένειάς μου, αλλά το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω το ‘’John’’ σε ‘’Julian’’, οπότε είμαι ο Julian Charles John Lennon. Είναι τόσο απλό, αλλά για μένα είναι ένας εντελώς άλλος κόσμος. Πραγματικά, είναι. Όχι, ότι ντρέπομαι ή ότι δεν έχω σεβασμό. Έπρεπε να είμαι ο εαυτός μου. Είχα ανάγκη να ακουστώ, επιτέλους, ως Τζούλιαν». 

Ο Τζούλιαν Λένον

Τον Απρίλιο, ο Τζούλιαν ερμήνευσε για πρώτη φορά τη χαρακτηριστική επιτυχία του πατέρα του, το «Imagine» στην τηλεοπτική φιλανθρωπική συναυλία του Global Citizen Stand Up για την Ουκρανία, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βοήθεια των προσφύγων. «Γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια; Πάντα έλεγα, ότι η μόνη φορά που θα σκεφτόμουν ποτέ να τραγουδήσω το ‘’Imagine’’ θα ήταν αν ερχόταν το τέλος του κόσμου», έγραψε στην περιγραφή του κλιπ στο YouTube.

Ο Τζούλιαν Λένον με τον πατέρα του

Ο Τζούλιαν είπε ότι η θετική υποδοχή της παράστασης άλλαξε και τα συναισθήματά του απέναντι στην εμπειρία του να θεωρείται γιος ενός… Beatle. «Αισθάνομαι, ίσως, για πρώτη φορά, ότι μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς να φοβάμαι, με το κεφάλι ψηλά», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Ξέρετε, στον δρόμο τις παλιότερες εποχές, σταματούσαμε σε ένα εστιατόριο και απλά έβαζαν τραγούδια των Beatles για να δουν αν αντιδρούσα, να δουν αν ήμουν εγώ. Ήταν τόσο απογοητευτικό. Τέλος πάντων, τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά τώρα», συνέχισε ο Τζούλιαν. «Είμαι περήφανος για όσα κάνω τώρα», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πηγή: skai.gr