Η λίστα με το All Time Ranking φέρνει τον ΠΑΟΚ πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η σκληρή πραγματικότητα κρύβεται πίσω από ταπεινωτικούς αποκλεισμούς τύπου Έστερσουντ και Λέφσκι Σόφιας.

Δεν… έκατσε καλά σε πολλούς αυτή η λίστα που δημοσιεύτηκε χθες και αφορά τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη βάσει των όσων έχουν καταφέρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια, αλλά αυτή βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ψεύτικα δημοσιεύματα, που μοναδικό τους σκοπό έχουν να κοροϊδέψουν τον κόσμο.

Βγήκε λοιπόν το All Time Ranking της UEFA και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάζουν όλοι με ενδιαφέρον να βρουν τις ομάδες τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός με τα όσα έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε μια ματιά και στο Ranking της UEFA τούτη τη στιγμή είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος την αλήθεια: ο Ολυμπιακός είναι στην 40η θέση, με την επόμενη ελληνική ομάδα να βρίσκεται 23 θέσεις μακριά του. Τον ΠΑΟΚ που είναι στην 63η!

Μεγάλη είναι η διαφορά των δύο ομάδων και στο All Time Ranking, αφού ο Ολυμπιακός εμφανίζεται στη θέση 23, με τον δικέφαλο του Βορρά να είναι στην 72η. Πίσω και από τον Παναθηναϊκό (42ος) και από την ΑΕΚ (70η).

Καμία έκπληξη

Δεν προκαλεί έκπληξη η θέση του ΠΑΟΚ. Τόσο στο συνολικό, όσο και στο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Άλλωστε οι αποτυχίες να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη είναι πολλές και πολλές φορές κάνουν κρότο. Όπως η φετινή, με την ομάδα του Λουτσέσκου να μένει εκτός Ευρώπης από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την άσημη Λέφσκι Σόφιας να τον διασύρει.

Κι όμως, ο φετινός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ δείχνει… συνέπεια. Συνέπεια να μένει καλοκαιριάτικα εκτός ευρωπαϊκών Κυπέλλων, δίνοντας μεγάλα «πλήγματα» όχι μόνο στη δική του βαθμολογία, αλλά και συνολικά σε εκείνη της Ελλάδας. Μην μπορώντας να προχωρήσει απέναντι σε ομάδες που δεν… υπάρχουν στον χάρτη. Τύπου Έστερσουντ! Απέναντι στην οποία προπονητής ήταν και πάλι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Το 2017 είχε έρθει ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από τη σουηδική ομάδα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ από νωρίς εκτός Ευρώπης. Δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2019, ο ΠΑΟΚ γνώρισε διπλό αποκλεισμό. Πρώτα από τον…