Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν «ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα».

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος, μιλώντας για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με την παράνομη παρακολούθηση του κινητού του, δήλωσε ότι και άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα κακόβουλου λογισμικού, δίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «Η κυβέρνηση, αφού πρώτα χρειάστηκε σχεδόν δύο ημέρες για να ξεπεράσει την αμηχανία της μπροστά στην εξαιρετικά σοβαρή διαπίστωση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου ότι, μεταξύ διακοσίων και πλέον ευρωβουλευτών, ο μόνος που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθεί ήδη συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Διαβάστε επίσης: Νέο κρούσμα υποκλοπών στα γραφεία του στον Περισσό, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, κατηγορεί τον Γιάννη Οικονόμου ότι βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία» και πως «είπε ψέμματα ότι δεκάδες άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα των λογισμικών Pegasus και Predator».

«Επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν κατέθεσε εικασίες αλλά αποδείξεις, καλούμε τον κ. Οικονόμου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κ.λπ. που επικαλείται», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Και προσθέτει ότι, σήμερα, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άνοιξε, ενώ σημειώνει πως, «μετά την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν «ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα».

Και καταλήγει πως Η.

Οικονόμου: «Η κυρία Καϊλή είπε ότι είχε το ίδιο θέμα στο κινητό» της

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διαβεβαίωσε ότι καμία ελληνική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί, άρα δεν έχει…