Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Μάκη Βορίδη, Κώστα Σκρέκα και Γιάννη Οικονόμου

Στις 10 αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την «εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα παραχωρήσουν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Τα σενάρια που εξετάστηκαν

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ισόγειο επί της οδού Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα.

  • Διαβάστε επίσης Σκέρτσος: Την Τετάρτη τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο
  • Διαβάστε επίσης Πότε θα σημάνει συναγερμός στην Ελλάδα για το φυσικό αέριο – Όλα τα μέτρα για τον «βαρύ» χειμώνα

Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της ομάδας διαχείρισης κρίσεων και αρμόδιους υπουργούς για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού εξετάστηκαν:

1.       Οι συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και

2.       Τα σενάρια για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Ως προς το πρώτο σκέλος, οι πληροφορίες του ΟΤ αναφέρουν πως διαπιστώθηκε η διαθεσιμότητα στη διεθνή αγορά φορτίων LNG προκειμένου η Ελλάδα να καλύπτει τις ανάγκες της για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αγωγός Nord Stream 1 θα παραμένει κλειστός και ο αγωγός Turk Stream ανοικτός.

Η οικονομική στήριξη

Ως προς το δεύτερο σκέλος στο τραπέζι έπεσαν διάφορα σενάρια για την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών τους επόμενους χειμερινούς μήνες. Δηλαδή, της ενίσχυσης των λογαριασμών ρεύματος και των δαπανών θέρμανσης.

Ωστόσο, συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ελήφθησαν καθώς τα μέτρα επιχορήγησης θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τις αποφάσεις της Κομισιόν και των 27 υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης της ολοένα και αυξανόμενης ενεργειακής κρίσης που πυροδοτεί το Κρεμλίνο με τη διακοπή της…