«Ήταν μια ομιλία λάσπης και fake news, τα οποία διαψεύστηκαν, μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά», υποστηρίζει η Ράνια Σβίγκου για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Για ελληνικό Watergate, που έχει την υπογραφή και το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής», σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι «κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό. Όλα θα έρθουν στο φως».

Αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, υποστηρίζει: «Όσο διαρκεί το καθεστώς Μητσοτάκη, όλοι και όλες είμαστε εν δυνάμει ύποπτοι και ύποπτες. Η  αντίδραση ενάντια σε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή αποτελεί  καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη, ανεξάρτητα από την πολιτική του ένταξη».

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση Marc: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Γενικεύοντας η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και όχι λύσεις παρασκηνίου, για να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση».

Και προσθέτει: «Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση,  με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να αποκαταστήσει τους θεσμούς και τη νομιμότητα».

Τέλος υπογραμμίζει ότι «η αντιμετώπιση της πολύπλευρης οικονομικής, ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας θα έχει κεντρικό ρόλο στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Ομιλία λάσπης και fake news»

Σε ερώτηση για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Βουλή υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Κρύφτηκε πίσω από κάποιους δήθεν λόγους ‘εθνικής ασφαλείας’, για να μην απαντήσει σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη».

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «ήταν μια ομιλία λάσπης και fake news, τα οποία διαψεύστηκαν, μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά, καθώς και μια αποτυχημένη προσπάθεια συμψηφισμού, στηριγμένη στη λογική τού ‘όλοι ίδιοι είναι’, ή του ‘αυτά συμβαίνουν και αλλού’».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, η γραμματέας του κόμματος τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο πολιτικό και κοινοβουλευτικό μέσο» καθώς, όπως λέει, «δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρονοτριβή και καμία προσπάθεια δήθεν…