Είναι από τα σπάνια φαινόμενα, όμως αποτελεί πραγματικότητα. Πριν από μερικά χρόνια το χωριό Ροπωτό στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ήταν γεμάτο ζωή. Σήμερα, στέκει ακόμη όρθιο σε υψόμετρο 688 μέτρων, ωστόσο στα κτίρια δε μένει και στα σοκάκια του δεν κυκλοφορεί κανείς.

Όλα συνέβησαν τον Απρίλιο του 2012 όταν ολόκληρο το χωριό υπέστη μια απίστευτη καθίζηση η οποία το μετακίνησε σχεδόν ολόκληρο για 40 περίπου μέτρα, σπέρνοντας παράλληλα τον τρόμο στους κατοίκους του.

Όπως έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν οι πρώην κάτοικοι του χωριού, τα βρόχινα νερά δεν οδηγήθηκαν σε κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τα υπόγεια ύδατα να οδηγήσουν σε μια απίστευτη καθίζηση του εδάφους και τις 300 οικογένειες που ζούσαν εκεί σε άτακτη εγκατάλειψη.

Επιπλέον πολλές από τις οικίες που υπήρχαν στο χωριό κατέρρευσαν, ενώ η καθίζηση συνεχίζεται με αποτέλεσμα η περιοχή να μοιάζει στοιχειωμένη και ερειπωμένη.

ροπωτο

ροπωτο

Σήμα κατατεθέν του χωριού, είναι η γυρτή εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ναού παραμένει επιβλητικό, όμως η εικόνα του έτσι όπως γέρνει στην πλαγιά, κάνει το θέαμα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό.

Πηγή: GR Times