Σε καθεστώς πτώχευσης έχει εισέλθει από την περασμένη Παρασκευή (15/7) η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, καθώς μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της για χρέος 300.000 ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι.

Ώρες αγωνίας για το ελληνικό βόλεϊ. Πιο συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή (15/7) η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, έχει εισέλθει σε καθεστώς πτώχευσης, καθώς μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της για χρέος 300.000 ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON. Πρόκειται για την εταιρεία που πριν από 15 χρόνια είχε αναλάβει την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης «Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ», στην Παιανία.

Πώς όμως έχει ακριβώς το θέμα; Το διάστημα 2000-2010, με εντολή των τότε κυβερνήσεων, η κατασκευή και η συντήρηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης της Παιανίας πέρασε μέσα από την Ομοσπονδία Βόλεϊ, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε την εντολή φύλαξης των εγκαταστάσεων, πληρώνοντας εκείνο τη FALCON, μέσω της ΕΟΠΕ.

Κάποια στιγμή, όμως, σταμάτησε να πληρώνει τα χρήματα για τις υπηρεσίες της εταιρείας, χωρίς να ανακαλέσει την εντολή προς την ΕΟΠΕ για τη φύλαξη της εγκατάστασης, με τις γνωστές συνέπειες της εγκατάλειψης κι εν συνεχεία της λεηλάτησής της.

Η σημερινή κυβέρνηση και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατάφεραν να περισώσουν την κατάσταση και η Ολυμπιακή Εγκατάσταση να προστατευτεί και σε λίγους μήνες να είναι έτοιμη και πάλι προς χρήση, ωστόσο το θέμα του χρέους παρέμεινε.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε οφειλή της Ομοσπονδίας προς τη FALCON ύψους 208.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους. Η απόφαση εκδόθηκε το 2017 και δικαίωσε την εταιρεία, επιδικάζοντας τόκους περίπου 60.000 ευρώ. Η ΕΟΠΕ άσκησε έφεση, αλλά το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την FALCON.

Κατά συνέπεια, η Ομοσπονδία καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό, χωρίς να έχει να το διαθέσει, ενώ η κατάσταση είναι πλέον οριακή, μετά την κατάσχεση στην οποία προχώρησε η FALCON SECURITY ΕΠΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Ο κ. Καραμπέτσος έχει συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για σήμερα (19/7) το απόγευμα.

Σε αυτό θα κάνει ανακοινώσεις και θα θέσει και την παραίτησή του, σε μια περίοδο που τόσο το βόλεϊ όσο και το μπιτς βόλεϊ…