Με απόλυτη σαφήνεια ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας  τόνισε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ότι το πρόγραμμα απόσυρσης των ηλεκτρικών συσκευών  θα είναι διαρκείας. Σε πρώτη φάση στηρίχθηκαν οι έχοντες πραγματική ανάγκη  και ακολουθούν νέες πιστώσεις  για την κάλυψη περισσοτέρων.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ακόμη ότι “θα διορθωθούν τα λάθη και οι αναγραμματισμοί, στην επιδότηση του ρεύματος  ώστε  να καλυφθεί και αυτός ο τομέας”. 

Επίσης ο κ Σκρέκας είπε, ότι από Δευτέρα όλες οι εταιρίες θα ανακοινώσουν τις νέες τιμές ρεύματος, ενώ για τα υπερκέρδη των εταιριών, ότι  θα ανακοινωθεί το τελικό ποσό. Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα ανακοίνωσε ότι έρχεται η νέα επιδότηση η οποία θα στηρίξει  την μείωση των τιμών.

Σκρέκας για «ευρωψαλίδι» στο αέριο: Διαφωνούμε

Η Ελλάδα παραμένει αντίθετη στην πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια υποχρεωτική μείωση κατά 15% στο φυσικό αέριο για όλα τα κράτη μέλη όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο Κώστας Σκρέκας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει επάρκεια, ωστόσο η κυβέρνηση επαγρυπνεί λόγω πολέμου. 

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υπάρχει επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση ολοκληρωτικής διακοπής. 

«Προχωρήσαμε ήδη σε παρεμβάσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου, διαφωνούμε με την οριζόντια και υποχρεωτική μείωση κατά 15% για όλα τα κράτη μέλη χωρίς να εξετάζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες χωρίς αυτό να έχει αποτέλεσμα στις βορειότερες χώρες» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.  

«Η Ελλάδα έχει προνοήσει, η Ευρώπη έχει καθυστερήσει, είναι άδικο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Πολωνία, το Βέλγιο έχουν προβληματισμούς όχι μόνο εμείς» διευκρίνισε ο Κώστας Σκρέκας.

«Η πρόταση δεν έχει συζητηθεί με τα κράτη – μέλη, διαφωνούμε με τον τρόπο που έχει μελετηθεί, και δεν αποδεικνύει ότι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος βοήθειας στις βορειότερες χώρες στην περίπτωση που η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο» τόνισε.

«Εμείς προσφέρουμε την…