Το κάμπινγκ που είχε ο Γάλλος στην περιοχή La Teste-de-Buch κάηκε ολοσχερώς.

Σοκ και θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τη Γαλλία και δείχνουν την πύρινη λαίλαπα να έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα της, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι η La Teste-de-Buch. Μια τουριστική περιοχή, στην οποία υπάρχουν πέντε κάμπινγκ, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς. Ένα από αυτά (Pyla-Camping) άνηκε στον Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Γάλλο σταρ του Ολυμπιακού να δηλώνει συγκλονισμένος με όσα συμβαίνουν στη χώρα του.

Διαβάστε επίσης: Είναι επίσημο: Το μήνυμα του Ολυμπιακού στον Ντόρσεϊ

«Είναι μεγάλη θλίψη. Είμαι ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης από το 2013 με έναν συνεργάτη. Βρίσκεται στους πρόποδες του αμμόλοφου μεταξύ του Yelloh Village Panorama du Pyla και του Flots Bleus. Δυσκολεύομαι να καταλάβω ότι δεν έχει μείνει πια τίποτα σήμερα. Καταπολεμούν αυτές τις πυρκαγιές 24 ώρες το 24ωρο για σχεδόν μια εβδομάδα και θα ήθελα απλώς να το επισημάνω και να τους δείξω τον μέγιστο σεβασμό μου.

Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο μπροστά σε μια φωτιά που συνεχώς προχωρά και ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να τους πω ότι είμαστε μαζί τους. Κάνουν τα πάντα για να επιβραδύνουν τις φλόγες και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

«Αυτές είναι τρομερές εικόνες και είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις αυτά τα στρέμματα και εκτάρια δάσους να καπνίζουν. Αυτή η Δευτέρα ήταν τρομακτική με τη ζέστη και τις δυνατές ριπές του ανέμου που δεν βοήθησαν. Είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να σταματήσουν οι φωτιές στο La Teste και στο Landiras, αλλά το κυριότερο είναι προφανώς ότι όλοι είναι ασφαλείς», ανέφερε ο Ματιέ Βαλμπουενά.