Οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συζήτησαν για την αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα, ενώ υπογραμμίστηκε η ενεργή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας με επικεφαλής την γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας για τις Διεθνείς Σχέσεις και ταυτόχρονα Υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Ρομίνα Κούκο, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είχε συνάντηση με την Γραμματέα της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου και την Δανάη Κολτσίδα, μέλος της ΠΓ, υπεύθυνη για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.

Προτεραιότητα η σύσφιξη των σχέσεων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, τέθηκε ως προτεραιότητα η σύσφιξη των σχέσεων και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης Βόρεια Μακεδονία: ΕΕ και ΗΠΑ χαιρετίζουν την έγκριση της πρότασης της ΕΕ από τη Βουλή της χώρας

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα και την ενσωμάτωσή της στην ελληνική κοινωνία. Υπογραμμίστηκε, τέλος, η ενεργή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, και όλων των Δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο των σχετικών κριτηρίων και ειδικά αυτών που τέθηκαν τον Ιούνιο 2019 και αφορούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.