«Γιατί προσβάλλονται τόσο πολύ από την κριτική στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη;»

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του Πρωθυπουργού και της υπουργού Πολιτισμού, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαντά στις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου και τις αιτιάσεις περί δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής.

Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε για τους εσωκομματικούς αμφισβητίες, τις εκλογές και τα ελληνοτουρκικά

Υποστηρίζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι ο Λιγνάδης έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης όχι χάρις σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικος που συνετάχθη υπό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή ετύγχανε ευνοούμενος της κυβέρνησης, η οποία και τον τοποθέτησε παρακάμπτοντας τις θεσμοτημένες διαδικασίες, στην ηγεσία του Εθνικού Θεάτρου.

Επίσης, η Κουμουνδούρου, κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης και εξαγνισμού του αποφυλακισθέντος σκηνοθέτη, υπερτονίζει τη μαζικότητα των αντιδράσεων σε όλη τη χώρα και την προσβολή που υπέστη το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, ενώ τέλος δεσμεύεται πως στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος θα αποφασίσει για μία δικαιότερη κοινωνία.

Εχει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλη μια φορά σήμερα προσπάθησε να συσκοτίσει την αλήθεια. Αφού επί μέρες προσπαθούσε να πείσει με fake news πως ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε εξαιτίας της νομοθετικής μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί πως η αναστολή δόθηκε με την κρίση των δικαστών βάσει του νόμου του 2010 και όχι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ο Ποινικός Κώδικας. Για του λόγου του αληθές υπάρχουν το τελευταίο διάστημα αρκετές αντίστοιχες καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα του βιασμού, που δεν δόθηκε αναστολή στην πρωτόδικη ποινή.

Διαβάστε επίσης: Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Χαμός στο με τον τραγουδιστή – Γιατί τον «χειροκροτούν» οι χρήστες;

Τελευταίο παράδειγμα η χθεσινή απόφαση καταδίκης σε 27 χρόνια χωρίς αναστολή για αδίκημα ασέλγειας και βιασμού στο Αγρίνιο. Συνεπώς το πρόβλημα είναι η ίδια η δικαστική απόφαση και όχι ο ποινικός κώδικας.

Διαβάστε επίσης: Μαρία Κίτσου: Η μούσα του Λιγνάδη διαβάζει την ανακοίνωση-καταπέλτη για την αποφυλάκισή του

Η αντίφαση…