Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμηρές δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας».

Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τις μεγάλες φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα, αλλά και τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, αναφορικά με την διαχείριση των πυρκαγιών.

«Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μάθημα από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έκαναν στάχτη 1,3 εκατ.​ στρέμματα, αλλά φέτος τη στιγμή που συντελείται ξανά μια τεράστια οικολογική καταστροφή, έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά: «Όταν σβήσει μόνη της, θα πάνε για selfie στα καμμένα» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρονεί τους πυροσβέστες»

Όπως υποστήριξε: «Έχει το θράσος να εγκαλεί την αντιπολίτευση, που αναδεικνύει τις ανεπάρκειές τους – όταν μόλις πριν λίγο καιρό οι ίδιοι δήλωναν πανέτοιμοι – για έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο πεδίο».

Η Κουμουνδούρου ανέφερε, μάλιστα, πως πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό, «που έπνιγε τους πυροσβέστες στα χημικά και τους κατάβρεχε με τις αύρες, που τους έχει αφήσει χωρίς καμία στήριξη με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, που τους έχει αφήσει χωρίς συντονισμό».

Επαναλαμβάνοντας τα περί «θριαμβολογιών πάνω στα καμένα της Πεντέλης», ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, για να πετάξει από πάνω του την ευθύνη και για τη φετινή καταστροφή».

Οι φωτιές που «σβήνουν μόνες τους» και οι «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»

Υπενθυμίζεται ότι την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη φωτιά στη Δαδιά.

Η Κουμουνδούρου είχε αναφέρει πως, «για μία ακόμη φορά, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δόγμα Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Η φωτιά κάποια στιγμή θα σβήσει μόνη της και τότε θα εμφανιστούν τα κυβερνητικά στελέχη να βγάλουν σέλφι στα καμμένα και να μοιράζουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους».

Στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει η ΝΔ, κατηγορώντας την…