Τη βλέπεις να περνά δίπλα σου, κρατώντας τη δαντελένια λευκή ομπρέλα της που ρίχνει σκιά στο πρόσωπο της για να αποφύγει τις καυτές ακτίνες του ήλιου. Το βάδισμά της είναι αθόρυβο, ακούς μόνο τον ελαφρύ κυματισμό που κάνει το βαρύ, κεντημένο, κατάλευκο φόρεμα της που φέρει όλη τη λάμψη της αγαπημένης πριγκίπισσας των Κερκυραίων, της Σίσσυ, όπως την αποκαλούσαν, γνωστή ευρέως ως αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας.

Αυτή τη μαγική εικόνα που σε παρασύρει σε άλλες εποχές που θυμίζουν παραμύθι, ανακαλύπτει όποιος επισκεφθεί το ανάκτορο Αχίλλειον στην Κέρκυρα, ένα από τα πιο αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του νησιού.

Σε αυτή την πανέμορφη έπαυλη που αγόρασε και ανακαίνισε η πριγκίπισσα Σίσσυ, βλέπεις την οπτασία της να περιφέρεται στους κήπους, ανάμεσα στα γλυπτά και τα αγάλματα ηρώων της ελληνικής μυθολογίας και του πολυαγαπημένου της Αχιλλέα.

Στέκεται μπροστά στο κολοσσιαίο άγαλμα του ημίθεου Αχιλλέα και χαμογελά σε όλους εκείνους που έρχονται να το θαυμάσουν, ενώ κλέβει όλα τα βλέμματα, τους παρασύρει και την ακολουθούν και στο άγαλμα του «Θνήσκοντος Αχιλλέα».

Η μελωδία που ακούγεται από το πιάνο και το βιολί ακολουθεί πιστά κάθε βήμα της. Όταν την πλησιάσεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο μοντέλο που έχει όλη τη χάρη της πριγκίπισσας Σίσσυ και έχει εντρυφήσει τόσο καλά στον ρόλο της που αισθάνεται και η ίδια πριγκίπισσα.

Τα φορέματα της πριγκίπισσας Σίσσυ

«Το να φορώ ένα από τα φορέματα της πριγκίπισσας Σίσσυ, με κάνει και μένα να νιώθω σαν πριγκίπισσα. Είναι κάτι μοναδικό. Ο κόσμος αισθάνεται σα να βλέπει την ίδια την πριγκίπισσα να περπατά στους κήπους του Αχίλλειου. Μου χαμογελούν και με φωτογραφίζουν, γιατί θέλουν να κρατήσουν την εικόνα της ζωντανή», θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γεωργία Μήλιου, από την Κοζάνη, φοιτήτρια του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, που φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να μη γυρίσει στον τόπο καταγωγής της και την οικογένειά της, αλλά να μείνει στην Κέρκυρα και να ζήσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία να υποδύεται την πριγκίπισσα Σίσσυ.

«Στο εξωτερικό αυτό είναι πολύ διαδεδομένο και οι τουρίστες είναι κάτι που το καταλαβαίνουν και εναρμονίζονται απόλυτα με το κλίμα» θα πει η νεαρή φοιτήτρια που…