Συνάντηση για τη συνεργασία Δήμου κι Εκκλησίας

Συνάντηση σε καλό κλίμα είχαν χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου, ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον Μακαριώτατο παραμένει πάντα ανοιχτός, καθώς οι δύο άντρες, στο πλαίσιο της πολύπλευρης και αγαστής έως τώρα συνεργασίας τους, έχουν αναπτύξει μια στενή κοινωνική σχέση που στηρίζεται στην αμοιβαία συμπάθεια και εκτίμηση.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος έχει κατά το παρελθόν εκφράσει και δημοσίως την εκτίμηση που τρέφει για τον Δήμαρχο της Αθήνας, αποκαλώντας τον μάλιστα «τον καλύτερο δήμαρχο της Ελλάδας».

Συνεργασία

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης συζήτησαν εκ νέου για την ευρύτερη συνεργασία Εκκλησίας – Δήμου, για τις κοινωνικές δράσεις που έχουν από κοινού αναπτύξει μέχρι σήμερα, καθώς και για αυτές που θα δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Αθήνας.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκο κ.κ Ιερώνυμο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Κάθε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είναι πολύτιμη.Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι, έχουμε την τιμή η πόλη μας να έχει έναν μοναδικό σύμμαχο, που ενδιαφέρεται για τους κατοίκους και τις ανάγκες τους και το επιβεβαιώνει συνεχώς κι εμπράκτως. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα όσα ο Δήμος Αθηναίων και η Εκκλησία της Ελλάδος έχουν κάνει από κοινού και όλα όσα θα γίνουν στο μέλλον».