Η Ευρώπη από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο νέος γύρος των τουρκικών προκλήσεων, εξέφρασε την ανησυχία της  καλώντας την Άγκυρα να εναρμονιστεί με το διεθνές δίκαιο

Σε ακόμη πιο επικίνδυνη  φάση εισέρχεται η τουρκική προκλητικότητα  καθώς ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναβαθμίζει καθημερινά την ακραία και επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Οι πολεμικές ιαχές του τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας έχουν σημάνει συναγερμό στην Αθήνα η οποία με όπλο το διεθνές δίκαιο, απαντά με ψυχραιμία διεθνοποιώντας την τουρκική προκλητικότητα και τις αναθεωρητικές τάσεις της γειτονικής χώρας.

Η Ευρώπη από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο νέος γύρος των τουρκικών προκλήσεων, εξέφρασε την ανησυχία της  καλώντας την Άγκυρα να εναρμονιστεί με το διεθνές δίκαιο.

  • Διαβάστε επίσης: Εμπρηστικές επιστολές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Νέο «χαστούκι»  από ΗΠΑ σε Τουρκία

Μετά  τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο ο οποίος εξέφρασε τις σοβαρές του ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, και τη στήριξη της Γαλλίας, η οποία μέσω της υπουργού Εξωτερικών Κατρίν Κολονά ανέφερε πως η Γαλλία σε ενδεχόμενη επίθεση θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας, τη σκυτάλη πήρε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρίχνοντας νέο «χαστούκι» στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτημα των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον,  ανέφερε πως «σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσέθεσε, συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

«Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ…