Διακρίθηκε για το πρωτοπόρο ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο. Σταθερά αναδείκνυε την κοινωνική διάσταση της επιστήμης του και είχε καθοριστική συμβολή στα βήματα που συντελέστηκαν στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον ομότιμο καθηγητή Γεωφυσικής, Βασίλη Παπαζάχο που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών και στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Περισσός επισημαίνει το πρωτοπόρο επισημονικό έργο του θανόντα αλλά και την σταθερή ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της επιστήμης που υπηρέτησε.

Καθοριστική συμβολή στην αντισεισμική θωράκιση

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την καθοριστική συμβολή που είχε ο Βασίλης Παπαζάχος στα βήματα που έγιναν για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας καθώς και την ευρύτερη κοινωνική του δράση και τους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου του.

  • Διαβάστε επίσης Βασίλης Παπαζάχος: Η ανάμειξη στην πολιτική και η ομηρική διαμάχη του ΒΑΝ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Ομότιμο Καθηγητή Γεωφυσικής, Βασίλη Παπαζάχο που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Β. Παπαζάχος, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διακρίθηκε για το πρωτοπόρο ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο, ιδιαίτερα στους κλάδους της σεισμολογίας και της γεωφυσικής. Παράλληλα, στην μακρά επιστημονική του πορεία, σταθερά αναδείκνυε την κοινωνική διάσταση της επιστήμης που υπηρέτησε, με καθοριστική συμβολή στα βήματα που συντελέστηκαν στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Κοινωνική δράση και συνδικαλιστικές διεκδικήσεις

Συμμετείχε ενεργά στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και τα όργανα του κλάδου του και ανέπτυξε ευρύτερη κοινωνική δράση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του».