Πρωτόγνωρα για τους ντόπιους φαινόμενα βανδαλισμών παρατηρήθηκαν στο Δήμο Γαύδου, που εξέπληξε με την ανακοίνωση του να επικαλεστεί το φιλότιμο των παραβατών ώστε να αποκαταστήσουν τις φθορές που προκάλεσαν.

Στο Δήμο Γαύδου οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα φθοράς της δημόσιας περιουσίας. Όμως ήρθαν και ο Δήμος Γαύδου εξέδωσε ανακοίνωση που εκπλήσσει, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ προσκαλεί τους παραβάτες να αποκαταστήσουν μόνοι τους τις φθορές που προκάλεσαν.

«Ο βανδαλισμός της δημόσιας περιουσίας είναι μη ανεκτός. Παρακαλούμε τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας όπως προστατεύσουν τη Γαύδο, τον φυσικό της πλούτο και τις υποδομές της, απ’ όλους αυτούς που μεταφέροντας τις αστικές τους συνήθειες, δεν σέβονται την εργασία ανθρώπων και τις προσπάθειες που κάνουμε να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Για τους παραβάτες δε, είναι όντως λυπηρό, να δημιουργούν πρόβλημα στο νησί που τους φιλοξενεί.

Επικαλούμενοι την όποια ευαισθησία ή φιλότιμο, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως τον καθαρισμό του πίνακα ανακοινώσεων στη διασταύρωση για Σαρακήνικο, του ΚΑΦΑΟ στη διασταύρωση για Κόρφο και οπουδήποτε αλλού έχουν προκαλέσει φθορές».

Στην απρέπεια ο Δήμος Γαύδου απαντάει με ήθος και παραινέσεις. Τώρα, αν ευαισθητοποιηθούν οι υπαίτιοι κανείς δεν το γνωρίζει. Ίσως όμως αντιληφθούν στην πορεία της ζωής τους την αξία της δεύτερης ευκαιρίας που τους δόθηκε να διορθώσουν το λάθος τους.